Εισαγγελέας ΤΩΡΑ στο νοσοκομείο Λάρισας – Τα μαϊμου τέστ κορονοϊού και η καταγγελία

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται πλέον οι καταγγελίες για εικονικά τεστ κορονοϊού σε γιατρούς και εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΠΓΝΛ), μία περιοχή που πλήττεται από κρούσματα και το νοσοκομείο βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών.

 

 

 

  • Άμεση υπήρξε η παρέμβαση της εισαγγελέως υπηρεσίας, Χριστίνας Γαβρίτσα, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας. Η εισαγγελική πάρεδρος κ. Γαβρίτσα ανέθεσε σε Πταισματοδίκη τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλθηκαν δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού θα εξετασθεί η ουσία του θέματος που αφορά στη δημόσια υγεία, αφήνοντας σε «δεύτερη» μοίρα την «ΕΔΕ – απάντηση» που διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημ. Κατσικονούρης και η οποία εστιάζει στη «διασπορά ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών».

 

 

Το θέμα των εικονικών τεστ αναδείχθηκε μετά από καταγγελίες ότι -με αφορμή και την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και στη Λάρισα- στο ΠΠΓΝΛ δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα για όλους όσοι επέστρεψαν από την καλοκαιρινή άδεια, οι οποίοι έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για να αποδειχθεί εάν νοσούν ή όχι και στη συνέχεια να αναλάβουν καθήκοντα στο Νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται πως στο ΠΠΓΝΛ είχε προηγηθεί η καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού σε ειδικευόμενους ιατρούς που επέστρεψαν από την καλοκαιρινή τους άδεια στη Χαλκιδική.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία στο facebook, ότι τα τεστ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΠΓΝΛ είναι εικονικά. Ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε τεστ, όπως προβλέπεται καθώς επιστρέφουν από άδεια, ανέλαβαν ωστόσο υπηρεσία χωρίς να τους κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα. Στο δημοσίευμα της «Ε», την Παρασκευή 21/08/20 σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, πως σοβαρές διαστάσεις τείνουν να λάβουν καταγγελίες και «πληροφορίες» που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν την οδηγία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για έλεγχο των υγειονομικών για κορονοϊό με την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

 

 

 

 

 

Καταγγελίες ότι δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά και για εικονικά τεστ σε γιατρούς λόγω έλλειψης… αντιδραστηρίων. Στο δημοσίευμα μεταφερόταν επίσης και «η οργισμένη αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τους δύο νοσηλευτές σε απολογία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών και διατάσσει -μετά από συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου- Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι καταγγελίες και οι πιθανές ευθύνες των καταγγελλόντων».

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, οι δύο εργαζόμενοι με δηλώσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό «Astra» κατήγγειλαν ότι «μετά την οδηγία για έλεγχο όσων υγειονομικών επιστρέφουν από καλοκαιρινές άδειες, ελήφθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεκάδες δείγματα από υγειονομικούς, αλλά δεν εξετάστηκαν ποτέ και φυσικά δεν υπήρξε ενημέρωση προς τους εξεταζόμενους. Ένας εκ των δύο νοσηλευτών μάλιστα κατήγγειλε πως ενώ βρέθηκε για διακοπές στη Χαλκιδική και έδωσε δείγμα, αναζητώντας την… τύχη των εξετάσεων διαπίστωσε πως το όνομά του δεν υπήρξε πουθενά στο «σύστημα», ενώ αργότερα ενημερώθηκε πως «δεν γίνονται εξετάσεις στο υγειονομικό προσωπικό».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο Δικαστικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στέφανος Μιχαήλ – Ναταλί Καντέρ . Τα ρουφηχτά φιλιά σε γενέθλια (Εικόνες)

Τραγουδίστρια στην παραλία – Υποφέρουν τα καημένα . Γιατί τα τυραννάς;