Γιάννα Αγγελοπούλου – Καλή η επέτειος του 21 αλλά και οι πωλήσεις στον Ερντογάν πολύ καλές

Το 21’… 21’ και οι πωλήσεις… πωλήσεις στους Τούρκους  !!! Πάμε από την αρχή !!!

 

Τα δύο πρώτα γεωτρύπανα της Τουρκίας, ο περίφημος «Πορθητής» και το «Γιαβούζ», είναι δύο από τα 16 μεγαλύτερα στον κόσμο πλοία – γεωτρύπανα, τα οποία πριν ονομάζονταν «Deep Sea Metro I» και «Deep Sea Metro II».

 

 

 

  • Τα δύο πλοία ήταν κατασκευασμένα από την «Hyundai» κατά παραγγελία της «Golden Close Maritime Corp.», ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων του ζεύγους Αγγελόπουλου. Όταν είχαν μπει στην κούρσα μαζί με άλλους Έλληνες εφοπλιστές όπως ο Γιώργος Οικονόμου για κατασκευή πλοίων – γεωτρύπανων !

 

 


Τα δύο πλοία κόστισαν 860 εκατομμύρια δολάρια, ήτοι 340 εκατομμύρια δολάρια έκαστο. Κατόπιν ναυλώθηκαν, το ένα στη βιετναμέζικη πετρελαϊκή εταιρεία VietGazProm και τo δεύτερο στη βραζιλιάνικη Petrobras αντίστοιχα.

 

 


Στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, το πετρέλαιο ξεκίνησε να περνά κρίση, με τα αποθέματα να ξεπερνούν τη ζήτηση και οι τιμές να κατρακυλούν.  Στα αζήτητα και τα γεωτρύπανα. 
Κάπως έτσι το ζεύγος Αγγελόπουλου βρήκε το μοναδικό επίδοξο πελάτη που θα μπορούσε…. και για να μπορεί η μανδαμ να κινείται με eurocopter !!!!

Έτσι η Τουρκία έγινε ένα κράτος  που θα αγόραζε …τέτοια πλοία για λόγους διπλωματικής χρήσης και μόνο.  Έτσι και έγινε, με τον Ερντογάν να είναι ο από μηχανής θεός των Αγγελόπουλων, οι οποίοι ξεφορτώθηκαν τα δύο πλοία το 2017 και το 2018.  Το «Deep Sea Metro I» πωλήθηκε στην «Turkish Petroleum (TPAO)» έναντι 210 εκατομμυρίων δολαρίων και το «Deep Sea Metro IΙ» έναντι 262,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Τουρκία είχε αποκτήσει τα δύο πρώτα δυνατά της χαρτιά στο διπλωματικό τραπέζι και η οικογένεια Αγγελόπουλου είχε ξεφορτωθεί τα άχρηστα γι’ αυτή πλοία εισπράττοντας 473 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Ήταν μία κίνηση win-win.

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου είναι (όπως λέει) μια υπερήφανη Ελληνίδα, η οποία ανέλαβε την προεδρία της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 και επίσης ανέλαβε να είναι επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση κατά της Τουρκοκρατίας.

Να την χαίρονται όσοι της έδωσαν τέτοια θέση !!! Και τα συμπεράσματα δικά σας και καλά κρασιά !!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Χανιά: Οδηγός κατέβασε φοιτήτρια από λεωφορείο για 0,20 ευρώ!

Θυμάστε τον νικητή του «Rising Star» στον ANT1; Δείτε τον σήμερα στην Μήλο