Βίντεο ΤΩΡΑ. Σκόνη, φωτιά και ατσάλι στον Έβρο – Δεν περνάει κανείς απο πάνω

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στον Έβρο. Στα υψώματα απο τον Κιρκά μέχρι την Πλάκα και απο τον Γκιαούραντα μέχρι τα Λάβαρα… οι κάτοικοι κατά καιρούς ακούνε βολές, και βόμβες να σκάνε απο τα γυμνάσια στα πεδία βολής. Αυτόν τον ήχο που κάποιοι βολεμένοι τον ακούν “φτιαγμένο” μόνο σε ταινίες και με ντόλμπι σαράουντ, εμείς στον Έβρο τον ακούμε όπως είναι. Έντονο και κρυστάλλινο. Είναι κομμάτι της ανατροφής μας. Και ένα μόνιμο ξυπνητήρι, μια θύμηση ότι κρατμάνε θερμοπύλες. Και αυτές είναι πύλες είναι όντως πολύ θερμές για όποιον προσπαθήσει να τις περάσει. 

 

Οι εποχές είναι ζόρικες. Ωστόσο αυτό το αραγές μέτωπο στρατιωτών και γηγενών δεν έσπασε και δεν θα σπάσει ποτέ.

Έτσι και στις δυο τελευταίες ασκήσεις.

 

 

  • Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΑΕΤΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη, η Τακτική Άσκηση  Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΕΚΤΟΡΑΣ-20», με προσωπικό και μέσα της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ»).
  • Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Έβρου, η Τακτική Άσκηση Μετα? Στρατευμα?των (ΤΑΜΣ) «ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ-20», με προσωπικό και μέσα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).

 

 

 

 

Και οι δύο ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη.

 

Πάρτε μάτι τα βίντεο. Αξίζει τον κόπο.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Τηλεμαϊντανούλα αποκαλύπτει – “Το πρωϊ έχω πρεμιέρα και το βράδυ γάμο”

Έλλη Κοκκίνου – Η τρυφερή στιγμή με τον γιο της ανήμερα της γιορτής του