Αυτή είναι η μήνυση του δικηγόρου που κατηγορείται ότι έσπασε την καραντίνα στη Μύκονο

Κι έλεγα… που τον ξέρω τον Στέλιο Γκαρίπη, σε ποια υπόθεση είχε εμπλακεί. Τελικά μετά απο ώρες αναζήτησης τον βρήκα. Ήταν ο υπερασπιστής του ξαδέρφου του Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με τις μίζες. Του Ζήγρα που συνεργάστηκε τελικώς με τις αρχές και “έδωσε” στοιχεία για την υπόθεση.

Ο Στέλιος Γκαρίπης επιμένει πώς είναι θύμα παραπληροφορήσης. Μάλιστα χθές κατέθεσε ηλεκτρονικά μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

 

 

Ειδικότερα, στην μήνυση του αναφέρει:

«Το (αναφέρει τον ιστότοπο) αποτελεί διαδικτυακό χώρο που λειτουργεί τόσο αυτοτελώς όσο και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook. Την 29.8.2020 το …., το οποίο σημειωτέον δεν έχει σε κανένα σημείο στοιχεία ή τρόπο επικοινωνίας ούτε εμφανίζεται συντακτική ομάδα και διευθύνων αυτό, δημοσίευσε στην κατηγορία τοπικά ένα ανώνυμο άρθρο το οποίο συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων σε ζήτημα που αφορά τη διάδοση του covid-19 και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της Νήσου Μυκόνου και σε όλους τους επισκέπτες της με τίτλο «ΣΟΚ: Ήταν θετικός και έκοβε βόλτες στη Μύκονο» και υπότιτλο «Είχε κορωνοιό και «έσπασε» την καραντίνα – σύλληψη και πρόστιμο 5.000 ευρώ», χωρίς μάλιστα να αναφέρεται οποιαδήποτε πηγή της είδησης.

Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε και στον ισότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook και ήδη έχει αναγνωστεί από πολλούς Μυκονιάτες που είναι εξοργισμένοι, σύμφωνα με την επιλογή των αντιδράσεων.

Είναι φανερό ότι ο τίτλος αυτού του άρθρου που αποκλειστικό στόχο έχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών ειδήσεων για τη Μύκονο και αυταπόδεικτα στοχοποιεί τη νήσο της Μυκόνου διασπείροντας την «είδηση» σε όλο το διαδίκτυο πως ένας θετικός συνελήφθη να κόβει βόλτες στη Μύκονο, παρότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

ΕΠΕΙΔΗ η νήσος Μύκονος όπως και ο τουρισμός της Ελλάδας διέρχονται κρίσιμες ημέρες και οι ειδήσεις που αφορούν τον covid-19 βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

ΕΠΕΙΔΗ η είδηση είναι αυταπόδεικτα ψευδής και για το λόγο αυτό δεν αναφέρει οποιαδήποτε πηγή.

ΕΠΕΙΔΗ ο συντάκτης του ανώνυμου άρθρου που αναφέρεται σε σύλληψη από αστυνομικά όργανα εμφανίζεται να έχει εσωτερική πληροφόρηση από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

ΕΠΕΙΔΗ η συμπεριφορά του ανώνυμου συντάκτη πληροί την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του άρθρου 191ΠΚ, σύμφωνα με το οποίο «Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή ΠΚ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτή είναι η Χρυσή. Το πιο όμορφο κορίτσι που είδα σήμερα στο Instagram

Κορονοϊός και σχολεία – Τι θα γίνεται όταν εντοπίζεται κρούσμα; Η απάντηση εδώ