Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Τεράστια η αύξηση των νοσηλευομένων στη Θεσσαλονίκη

Αυτή τη στιγμή στα δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, το ΑΧΕΠΑ και το «Παπανικολάου», νοσηλεύονται 24 ασθενείς με COVID-19, 18 άτομα στο πρώτο και άλλα έξι στο δεύτερο.
 
 

  • Από αυτούς, ευτυχώς, μόνον οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι στους απλούς θαλάμους για τον κορονοϊό, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.  Μέσα στον Ιούλιο ο επιπολασμός της νόσου και η επιβάρυνση στις μονάδες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό ακολουθούν σημαντικές αυξητικές τάσεις, αφού στο τέλος του Ιουνίου στα δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό της Θεσσαλονίκης δε νοσηλεύονταν περισσότερα από τρία – τέσσερα άτομα.

 
 
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντική μερίδα των νοσηλευομένων αποτελούν Βαλκάνιοι τουρίστες. Μάλιστα, στο τέλος Ιουνίου και στις αρχές του Ιουλίου στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Χαράλαμπο Κοροξενό, οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ήταν Βαλκάνιοι τουρίστες, με την κατάσταση να αντιστρέφεται και να αυξάνονται οι Έλληνες νοσηλευόμενοι όσο περνούσαν οι μέρες.
«Είναι γεγονός ότι με την είσοδο των Βαλκάνιων τουριστών αυξήθηκε σημαντικά η διασπορά της νόσου και ο αριθμός των νοσηλευομένων. Αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Είχαμε και έχουμε στο νοσοκομείο μας νοσηλευομένους από διάφορες βαλκανικές χώρες, Μάλιστα, τις πρώτες μέρες του Ιουλίου οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ήταν Βαλκάνιοι και πλέον έχουν αυξηθεί οι Έλληνες. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και πιστεύω ότι το νοσοκομείο μας θα αντέξει, ακόμα κι αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα. Είναι γεγονός ότι ο φόρτος εργασίας στο νοσοκομείο μας αυξήθηκε μέσα στον Ιούλιο», σημειώνει στο ethnos ο κ. Κοροξενός.
 
 
«Με την είσοδο των Βαλκάνιων τουριστών αυξήθηκε ο επιπολασμός της νόσου. Για παράδειγμα, στη Ρουμανία είχαν μαζικά κρούσματα και πολλοί ασθενείς με κορονοϊό από τη συγκεκριμένη χώρα ήρθαν εδώ. Η συνομιλία μαζί τους χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας δημιουργεί νέα κρούσματα. Το καλοκαίρι φέρνει χαλάρωση κι ενισχύει τον επιπολασμό της νόσου και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η μάσκα βοηθάει πάρα πολύ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τη φοράμε στο… πηγούνι. Βλέποντας κάποιον να φοράει μάσκα, αμέσως επηρεαζόμαστε και τηρούμμε αποστάσεις. Χρειάζεται προσοχή με τα αντισηπτικά. Δίνουν την ψευδαίσθηση της αντισηψίας, νομίζουμε ότι είμαστε απόλυτα ασφαλείς και κάνουμε κινήσεις που δεν πρέπει, όπως να βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο. Ο επιπολασμός της νόσου αυξήθηκε και είναι σημαντικό να έχουμε όσο γίνεται λιγότερα ορφανά κρούσματα. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των ορφανών κρουσμάτων είναι χαμηλός», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης και γιατρός στο επάγγελμα, Χάρης Αηδονόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρίν απο λίγο. Νεκρός αγαπημένος ράπερ της νεολαίας

Ο ΑΝΤ1 έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το STAR. Κόβεται η σειρά «ELIF»;