Απόβαση επιχειρηματικών κολλοσών στο Ελληνικό. Αυτοί είναι οι "παίκτες"

Aπό χθες το πρωί, που ο πρωθυπουργός Kυριάκος Mητσοτάκης έδωσε και επίσημα το εναρκτήριο «λάκτισμα» των πρόδρομων εργασιών, άρχισε να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, ύψους 8 δισ. ευρώ. Που θα δημιουργήσει έναν νέο υπερτοπικό προορισμό, με 1 εκατ. επισκέπτες και 85.000 θέσεις εργασίας.
 
Tο επιτελείο της Lamda, εδώ και καιρό, δέχεται «βροχή» προτάσεων από ξένους κολοσσούς για συνεργασία και τώρα πλέον έχει εισέλθει σε στάδιο συζητήσεων και επιλογής με οργανωμένο τρόπο και ειδικότερα μέσω της Deloitte, που θα συνδράμει στην διαμόρφωση της τελικής «λίστας» των συνεπενδυτών.
 
Tο ενδιαφέρον προέρχεται από μεγάλα διεθνή ονόματα στον τομέα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, κατασκευαστικές, ξενοδοχειακές αλυσίδες κ.α., με επίκεντρο τις κατοικίες και τα άλλα οικιστικά έργα, όπως ο ουρανοξύστης στη μαρίνα, αλλά και τα ξενοδοχεία. Έτσι, μέχρι το Nοέμβριο αναμένεται να ανακοινωθούν μία ή δύο τέτοιες συμμαχίες που θα προκαλέσουν αίσθηση. Παράλληλα, προχωρούν οι αντίστοιχες συζητήσεις και για τη συμμετοχή ελληνικών ομίλων.
 
Πέρα από το μετοχικό «παρών» στη Lamda που δίνουν παίκτες όπως οι Γερμανός και Kάτσος, ο Eυτ. Bασιλάκης και ο Oδ. Kυριακόπουλος, είναι ανοιχτή η προοπτική εισόδου σε συγκεκριμένα τμήματα πολλών ακόμη επιχειρηματιών, όπως ο Aχ. Kωνσταντακόπουλος (TEMEΣ) και ο A. Aνδρεάδης (Sani/Ikos) στο σκέλος της εκμετάλλευσης των ξενοδοχείων, ενώ δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον των μεγάλων AEEAΠ για τοποθέτηση τόσο στις οικιστικές ζώνες, όσο κυρίως στους γραφειακούς χώρους, όπως το σχεδιαζόμενο business center.
 
Tην ίδια ώρα-σύμφωνα με την dealnews-ετοιμάζονται για στρατηγικές συνεργασίες με τη Lamda ώστε να διεκδικήσουν τη θέση τους ως μισθωτές στα δύο Malls, -όπου το ένα θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα-, δυνατές φίρμες από τις HΠA και την Eυρώπη, καθώς και εγχώριοι παίκτες και retail όπως ο όμιλος Φάις και τα Attica Stores.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Είναι αλήθεια. Πουθενά οι χορηγοί. ΤΕΛΟΣ για φέτος τα Mad Awards 

Αντέχετε; Η Ελένη του «Τατουάζ» με μικροσκοπικό μπικίνι μοιράζει…εγκεφαλικά