Πτώση του τζίρου έως και 50% στην εστίαση (video)

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποχαιρέτισαν το πρώτο τριήμερο μετά την καραντίνα οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων, καθώς σε άλλα καταστήματα οι εισπράξεις ήταν ικανοποιητικές και σε άλλα η κίνηση κινήθηκε σε επίπεδα κατώτερα του αναμενομένου. Όλοι τους, πάντως, περιμένουν το πρώτο κύμα τουριστών, που αναμένεται να εκδηλωθεί μετά τις 15 Ιουνίου, και ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.
Το πρώτο τριήμερο μετά την καραντίνα πέρασε. Για κάποιους καταστηματάρχες ήταν μια οικονομική ανάσα, για κάποιους άλλους όχι. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι έχουν μπροστά τους δυσκολίες, αλλά προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι.
Τα τραπέζια τις καθημερινές παραμένουν άδεια ωστόσο τα σαββατοκύριακα η κίνηση ανεβαίνει και οι ιδιοκτήτες βλέπουν το… χρώμα του χρήματος.
Το ίδιο συμβαίνει και στο κατάστημα που εργάζεται Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Βλέπει το τζίρο να αυξάνεται σιγά σιγά μετά την απελευθέρωση των μέτρων.
Ο Αναστάσης είναι επαγγελματίας μπάρμαν. Ζει εδώ και χρόνια από αυτή τη δουλειά. Οι τρεις μήνες της καραντίνας πέρασαν με δυσκολία.
Στην Κρήτη οι καταστηματάρχες περιμένουν τους τουρίστες καθώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχαν πτώση του τζίρου έως και 50% σε σχέση με πέρυσι.
 
Πάντως οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι οι αφίξεις από το εξωτερικό θα δώσουν μια ώθηση και τελικά θα σώσουν τη χρονιά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες από το mega

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Για πού το έβαλε το ζευγάρι; Το «τσακώσαμε» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση εξετάζει τοπικά lockdown μετά την αύξηση κρουσμάτων (video)