in

Επίθεση με βιτριόλι. Το νέο στοιχείο στα χέρια των αστυνομικών η τηλεκάρτα και η στρατολόγηση

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν εξετάσει  3-4 βασικά σενάρια -σχετικά με διάφορα  πρόσφατα συμβάντα στο προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλον της 34χρονης- για τα κίνητρα και τις εμπλεκόμενες στην επίθεση με το βιτριόλι. Ομως όλα αυτά τα σενάρια δεν οδηγούν πουθενά, με τις υπόπτους (ορισμενες ελληνικής καταγωγής κι άλλες αλλοδαπές) να έχουν ιδιαίτερα ισχυρά αλλοθι, ενώ και ο σωματότυπος της γυναίκας που απεικονίζεται σε βίντεο είναι διαφορετικός από εκείνον διαφόρων υπόπτων.

 

 

 

 

Μια κλήση απο καρτοτηλέφωνο   του ΟΤΕ (ΣΣ με τηλεκάρτα) προς εταιρεία ταξί, προκειμένου να μεταβεί και να αποχωρήσει από   το σημείο της επίθεσης  η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι, είναι τελικώς το βασικό στοιχείο   της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση  της δραματικής επίθεσης πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα σε βάρος μιας 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου. Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οδηγούνται στο  συμπέρασμα ότι η   εν λόγω επίθεση  «δεν ήταν μία σπασμωδική  εκδικητική επίθεση όπως φαινόταν αρχικά.  Είχε σημαντική οργάνωση, υπήρχε γνώση των κινήσεων της  34χρονης κι  ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για  να μην εντοπισθεί  η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό».  Σε μια ιστορία που αναδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη απ ό,τι αρχικά πιστευόταν και η οποία παρουσιάζει διαρκώς ανατροπές. Με πλέον σαφείς  ενδείξεις  αλλά όχι απόλυτη βεβαιότητα, ότι στην εν λόγω εγκληματική ενέργεια η φυσική αυτουργός ίσως να μην έχει δράσει με  δική της πρωτοβουλία αλλά να της έχει ανατεθεί από άλλον, άντρα ή γυναίκα (με την οποία η 34χρονη είχε διένεξη ή ήταν ενοχλημένη από την συμπεριφορά της) η ρίψη του βιτριολιού.

 

 

Με βασικό ίσως κριτήριο  και μέλημα  αυτής της «στρατολόγησης» η γυναίκα που προχώρησε στην επίθεση στην λεωφόρο Θησέως να μην μπορεί εύκολα να εντοπισθεί, να μην μπορεί να συνδεθεί με κάποιο από τα άτομα με τα οποία να είχε προστριβές η 34χρονη.  Μάλιστα δεν έχει αποκλεισθεί η περίπτωση η  φυσική αυτουργός να προέρχεται και περιοχή που βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα  για τέσσερις βασικούς λόγους:

  • ΠΡΩΤΟΝ: Απο τις καταθέσεις περίπου 20-30  ατόμων, έχουν προσδιορισθεί όλες οι προσωπικές  εκκρεμότητες που είχε πρόσφατα η 34χρονη  και έχει εξαντληθεί η πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν έχει ανιχνευθεί από την αστυνομική  έρευνα. Οι αστυνομικοί πάντως δεν  μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται από άτομο που είχε πολύ  παλαιότερη προστριβή με την 34χρονη, κάτι όμως που θεωρείται «μικρών πιθανοτήτων».
  • ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η 34χρονη δηλώνει σε επίσημες και μη καταθέσεις της ότι δεν γνωρίζει την γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.
  • ΤΡΙΤΟΝ:   Από κάμερες αλλά κι από περιγραφές ατόμων που φαίνεται να συνάντησαν τη δράστιδα δεν προκύπτει  ομοιότητα με κάποιο πρόσωπο που σχετίζεται με τις  εξετασθείσες  εκδοχές,
  • ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Το γεγονός ότι η δράστις  προχώρησε στην κλήση του  ταξί με την χρήση τηλεκάρτας   αποτελεί δείγμα   των γνώσεων, της προεργασίας και των ασφαλιστικών  «δικλείδων» από τους οργανωτές της επίθεσης , ώστε να μην εντοπισθεί από αναλύσεις κλήσεων  κινητών ή άλλες τεχνικές μεθόδους η  γυναίκα που έριξε το βιτριόλι.  Αξίζει να σημειωθεί ότι κλήσεις με τηλεκάρτες πραγματοποιούν συχνά μελη ενόπλων  οργανώσεων (ΣΣ όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» κι αλλες)  για να προειδοποιήσουν για επιθέσεις τους, να προχωρούν σε ανάληψη ευθύνης κλπ.      Η γυναίκα πιθανόν προχώρησε αυτή την επιλογή   κλήσης  «ραδιοταξί»   γιατί κρίθηκε ότι έτσι δεν θα καταγραφόταν  το όχημα που θα χρησιμοποιούσε στην επίθεση, θα εξαϋλωνε ευκολότερα τα ίχνη της   ή γιατί  ακόμη δεν είχε  διαθέσιμο ΙΧ, μοτοσικλέτα κλπ.

 

 

Πλέον-σύμφωνα με τα ΝΕΑ-η ΕΛΑΣ προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από τις κάμερες κοντά  στο καρτοτηλέφωνο όπου προσδιορίζεται (ΣΣ η ανάλυση των τηλεκαρτών παρέχει αυτή την δυνατότητα) ότι έγινε η επίμαχη κλήση. Ακόμη αναζητούνται στοιχεία από τον χώρο πώλησης των τηλεκάρτας, ενω εξετάζεται αν από την ίδια τηλεκάρτα είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες κλήσεις.

 

 

 

4 Comments

Leave a Reply
  1. Καλώς η κακώς πρέπει να ερευνηθεί η ζωή της Ιωάννας.Δεν είναι για να την κρίνουμε ή για κουτσομπολιο.Η αστυνομία πρέπει να βρει την ένοχο.Οταν η ίδια η Ιωάννα προέβαλλε ένα lifestyle μιας ζωής με πολυτέλειες,ταξίδια,μπουζούκια,εύλογο είναι να αναρωτηθεί κανείς που βρήκε τόσα χρήματα.Γιατι μιλάμε για έξοδα αρκετών χιλιάδων ευρω.Με ποιους ήταν στα ταξίδια αυτά? Αν ήταν με τη σχέση της ή με φίλους της δεν θα απεικονίζονταν κι αυτοί στις φωτός?…Όλα αυτά τα έξοδα σαφώς και δεν δικαιολογούνται από τη δουλειά της. Η Αστυνομία τα ερεύνησε αυτά? Δεν πρέπει όλα τα αδιευκρίνιστα σημεία της ζωής της να ερευνηθούν για να βρεθει αυτή η εγκληματίας που έκανε αυτό?? Κι όταν έχεις τόσους υπόπτους…5,10 όσοι ακούγονται, ε δεν είναι και παράλογο να αναρωτηθεί κανείς ΓΙΑΤΙ? Και γιατί να λέει η ίδια ότι δεν παει κάπου το μυαλό της? Επίσης, είναι εξαιρετικά σπάνιες τέτοιες επιθέσεις χωρίς προειδοποίηση,απειλή,κάτι….Διάβασα ότι έγινε άρση απορρήτου για το κινητό της κλπ…Ενταξει για τα ξένα κινητα.Για το δικό της δεν είχε η δώσει η ίδια συγκατάθεση απ’ την αρχή να το ερευνήσει η αστυνομία?? Δεν νοιάζεται η αστυνομία να βρει προσωπικές φωτός,αλλά ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ. Και δεν γίνεται να μην ξέρεις με ποιους είσαι σε κάποια διαμάχη…Όλη η Ελλάδα είναι στο πλάι της και δείχνει αμέριστη συμπόνια για αυτό που επαθε.Πρεπει όμως να βοηθήσει παραπάνω της έρευνες και η ίδια η κοπέλα….

  2. @ Δημητρη ευτυχώς που δεν έκανες κουτσομπολιό, σκέψου να έκανες…. Για το νομιμο ή μη υπάρχουν οι νομοι. Για το ηθικο ο Θεός. Ούτε στο παρανομο, ούτε στο ανηθικο προβλέπεται η ποινη με βιτριόλι. Εδώ αποφυλακιζονται δολοφόνοι και μπορούν να κανουν τη ζωή τους. Αυτη η κοπέλα θα είναι για πάντα παραμορφωμένη. Τί μας λες τώρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Βίντεο ΤΩΡΑ-Φορτηγό σκορπάει τον τρόμο στην Πειραιώς. Μπούκαρε σε μαγαζί

Αντέχετε; Η Παπαδέλη στο κρεβάτι με μικροσκοπικά εσώρουχα