"Το καφέ της Χαράς". Η εξομολόγηση της Τασίας-«Βαρέθηκα και κουράστηκα να…»

Στο περιοδικό «Τηλεθεατής» παραχώρησε συνέντευξη η Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία χωρίς να διστάζει μίλησε για όλους και για όλα!
Φέτος επιστρέψατε στην τηλεόραση με μια αγαπημένη σειρά και έναν αγαπητό ρόλο. Συγκινηθήκατε με αυτό;Είναι συνεργασία αγάπης, απόλαυσης, επαγγελματικής αξιοπρέπειας και γενναιοδωρίας! Συγκινήθηκα πολύ, όπως όλοι μας. To “Καφέ” ήταν μια αξέχαστη δουλειά, που έδωσε σε όλους μας αληθινή χαρά!
Είναι πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος ο ρόλος σας. Είναι εκείνος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας. Έχετε κάποιον τέτοιο εσείς;
Ναι, ως προς αυτό είμαι πολύ τυχερή! Η αδελφή μου, “τα πάντα όλα μου” δηλαδή, είναι ένας τέ­τοιος άνθρωπος.
Μοιάζετε ως άνθρωπος με την Τασία;
Θα πρέπει μάλλον να έχω κάποια στοιχεία του ρόλου, αλλά συνολικά δεν νομίζω πως μοιάζω! Συνηθίζω πάντα να συστήνομαι στους μαθητές μου, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν μεγαλώσει με το “Καφέ”, διευκρινίζοντας: “Μη νομίζετε πως είμαι μια καλή κυρία που αγαπάει τα παιδάκια!”. Γελούν, βέβαια! Αλλά πριν από χρόνια ένας μαθητής μου μού έγραψε κάτι πολύ συγκινητικό: “Δεν μοιάζετε με την Τασία. Γιατί είστε πολύ καλύτερη!” Δώρο!
Τι νέα έχετε για επιστροφή στα γυρίσματα;
Δεν ξέρουμε ακόμα. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα! Μας έχει λείψει πολύ το “Καφέ” και οι άνθρωποί του!
Ηθοποιός σημαίνει φως;
Θα μπορούσε! Αλλά στη χώρα μας σημαίνει αδιάκοπο τρέξιμο για επιβίωση και αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα. Χωρίς να ομολογείται, ο ηθοποιός -ο καλλιτέχνης γενικότερα- θεωρείται περίπου “χομπίστας” και όχι κανονικός και κανονικά εργαζόμενος άνθρωπος, που πρέπει να μπορεί να ζει από τη δουλειά του! Η δεκάχρονη οικονομική κρίση, καθώς και η πανδημία τελευταία, αποκάλυψαν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η καλλιτεχνική κοινότητα στο σύνολό της, με ελάχιστες εξαιρέσεις!
Βλέπετε τον εαυτό σας στην τηλεόραση;
Στην αρχή, ναι! Μετά σταμάτησα. Βαρέθηκα και κουράστηκα να με κρίνω και πάντα να με βρίσκω χάλια!
Πώς διαχειρίζεστε την κατάσταση που ζούμε με τους περιορισμούς, λόγω της πανδημίας;
Με πάνω και με κάτω. Άλλοτε με ψυχραιμία, άλλοτε με αίσθημα κλειστοφοβίας. Είμαι μοναχικός άνθρωπος. Δεν με πειράζει η απομόνωση, αρκεί να την έχω διαλέξει. Το γεγονός πως σήμερα δεν είναι προσωπική επιλογή, αλλά επιβολή, με προβληματίζει, με ανησυχεί, σχεδόν με τρομάζει. Για το μέλλον. Πάντως δεν ανήκω στην κατηγορία “κάνω γιόγκα”, “αθλούμαι”, “ανακαλύπτω τον εαυτό μου” και “γίνομαι καλύτερος άνθρωπος”! Αλίμονο, αν στην ηλικία μου περίμενα την πανδημία για να γίνω καλύτερος άνθρωπος, να ανακαλύψω την αλληλεγγύη, την αξία του “μαζί” και τη σπουδαιότητα του καλού γείτονα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MasterChef 4: Ο Βούρος ξεφτιλίζει τους παίκτες του τελευταίου κύκλου-«Έχουν ξεφύγει»

Νεκρός ο δημοσιογράφος Αναστάσης Δαφνής. Ήταν μόλις 30 ετών