Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ζητούν οριστική λύση για την παράνομη οπλοκατοχή στην περιοχή

Λίγες ημέρες μετά το διπλό φονικό που διαδραματίστηκε στο Περαχώρι Ανωγείων όπου έπεσαν νεκροί οι Λευτέρης Καλομοίρης και Γιώργος Ξυλούρης, ο τοπικός αθλητικός όμιλος «Αετό» με μακροσκελή του ανακοίνωση ζητά «οριστική λύση για την παράνομη οπλοκαοχή».
Τα μέλη του αθλητικού συλλόγου, όσο και η τοπική κοινωνία, θρηνεί δύο νεκρούς ωστόσο το περιστατικό αυτό – όπως τονίζεται στην ανακοίνωση – δεν οδηγεί τα Ανώγεια στην κατάρρευσή τους καθώς «έμαθαν να επιβιώνουν στα δύσκολα».
Μάλιστα, ο αθλητικός όμιλος τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων και των τοπικών φορέων «που ζητούν αυτές τις μέρες να ανοίξει μια συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει και τα Ανώγεια. Θεωρούμε όμως ότι η οριστική λύση δεν πρόκειται να δοθεί από ημερίδες για την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αλλά μόνο με την ισχυρή πολιτική βούληση που θα τερματίσει η θα μειώσει το πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να “σφυρίξει” την έναρξη μιας αναμέτρησης όλων μας ενάντια στα όπλα. Σε αυτή την αναμέτρηση ο Αετός θα δώσει το παρόν!».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αετού Ανωγείων:
«Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των Ανωγείων, ο Αθλητικός Όμιλος Αετός , συγκλονισμένος από τα δραματικά γεγονότα του περασμένου Σαββάτου 2 Μαΐου, αισθάνεται πρώτα από όλα την ανάγκη να εκφράσει τα θερμότερα και πιο ειλικρινή συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δυο αδικοχαμένων συγχωριανών μας, Γεωργίου Ξυλούρη και Λευτέρη Καλομοίρη.
Ένα περιστατικό που συγκλόνισε ολόκληρη την οικογένεια της ομάδας μας, την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο μας, που κλονίζει ολόκληρη την Ανωγειανή κοινωνία, αλλά δεν την οδηγεί στην κατάρρευση καθώς τα Ανώγεια στηρίζονταν και θα στηρίζονται πάντα σε πολύ στέρεες βάσεις, τόσο στα εύκολα, αλλά ακόμα περισσότερο στα δύσκολα.
Τα Ανώγεια σε όλη τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας τους, έμαθαν να επιβιώνουν στα δύσκολα. Στις κακοτράχαλες πέτρες οι κάτοικοι έκτισαν τα σπίτια τους, τα είδαν τόσες φορές να καταστρέφονται αλλά τα ανοικοδόμησαν μέσα από τις στάχτες τους. Μέσα από τη σημερινή “στάχτη” της θλίψης, της οδύνης και του σπαραγμού, τα Ανώγεια μπορούν να κάνουν τη δική τους επανεκκίνηση και να οδηγήσουν το χωριό στο φως, μακριά από την παράνομη οπλοκατοχή, την οπλοχρησία και την ανοησία του να χρησιμοποιεί κάποιος ένα όπλο εναντίον ενός άλλου ανθρώπου, και να αποτελέσουν το έναυσμα ώστε αυτό το φρικτό “έθιμο” για κάποιους, κατάρα για εμάς, να σταματήσει σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και στην ευρύτερη επικράτεια της Ελλάδας, που θρηνεί συχνά θύματα συμπλοκών, είτε άσκοπων πυροβολισμών.
Είμαστε στο πλευρό όλων των φορέων των Ανωγείων, που ζητούν αυτές τις μέρες να ανοίξει μια συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει και τα Ανώγεια. Θεωρούμε όμως ότι η οριστική λύση δεν πρόκειται να δοθεί από ημερίδες για την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αλλά μόνο με την ισχυρή πολιτική βούληση που θα τερματίσει η θα μειώσει το πρόβλημα.Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να “σφυρίξει” την έναρξη μιας αναμέτρησης όλων μας ενάντια στα όπλα. Σε αυτή την αναμέτρηση ο Αετός θα δώσει το παρόν! Θα έχουμε συμπαίκτες και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Με τη σκέψη στη νεολαία μας, που βρίσκει διεξόδους στο ποδόσφαιρο, στο σκάκι, στην γνώση, μένοντας μακριά από θανατηφόρα “παιχνίδια” που στο τέλος ο μόνος τους νικητής είναι το πένθος και η απώλεια.
Με βαρύτερες ποινές σε περιπτώσεις παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, με δυναμικές παρεμβάσεις της Αστυνομίας στο παράνομο εμπόριο όπλων, αλλά και με τη δημιουργία επιτέλους ενός πλήρους αστυνομικού τμήματος στο χωριό μας που τόσο έχει λείψει τα τελευταία 15 χρόνια, μπορεί να δοθεί το σφύριγμα αυτής της αναμέτρησης. Στη συνέχεια του αγώνα, με μπροστάρηδες τη συντριπτική πλειοψηφία του τόπου μας που δεν είναι υπέρμαχοι αυτής της κατάρας, για τους λίγους “εθίμου”, μπορούμε να πάρουμε μαζί μας σε ένα κοινό αγώνα, τον ορεινό Μυλοπόταμο, την Κρήτη, την Ελλάδα ολόκληρη, σε ένα κόσμο χωρίς την ένοπλη βια.
Ο Μανόλης Στρατάκης το 2017,ο Λευτέρης Καλομοίρης και Γιώργος Ξυλούρης το 2020, έπεσαν θύματα αυτής της παράνοιας, ενώ ο Ανάστος το 2006 γλίτωσε ως από θαύμα από σφαίρα που δέχτηκε και “αναστήθηκε” εκείνο το Μεγάλο Σάββατο πριν 14 χρόνια.
Ας δώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μας για την εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου, ώστε να οδηγήσουμε τα Ανώγεια, την Κρήτη και την Ελλάδα μας στην δικιά της “Ανάσταση” χωρίς άλλα αθώα θύματα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τους νεκρούς μας».
Πληροφορίες από το cretapost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κλειστά μέχρι νεοτέρας τα beach bar – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες (video)

«MasterChef»-Καρφάρα: «Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει πολύ καλό στρατηγικό πλάνο»