Δίκη Τοπαλούδη. Σήμερα η απόφαση. Τα καρφώματα, οι ευθύνες, η κατάρα και η ετυμηγορία

Λίγο πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, το δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα την τελική ετυμηγορία του. Δικαστές και ένορκοι θα αποφασίσουν για την «τύχη» του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορούμενού του, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και όσα προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία.
Κατά τις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι, επιδόθηκαν σε ένα πινγκ – πονγκ ανταλλαγής ευθυνών, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του ο καθένας ρόλο …κομπάρσου στο στυγερό έγκλημα.
 
«Η Ελένη ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή, ως άμωμος αμνός» είχε αναφέρει για την αδικοχαμένη φοιτήτρια η εισαγγελέας την περασμένη Τετάρτη, κατά την αγόρευσή της στο δικαστήριο. «Είχαν σχέδιο να την βιάσουν και νεκρή θα την βίαζαν» είπε και σε άλλο σημείο της αγόρευσής της επισήμανε: «Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με την ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…».
Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση η άρνηση και η σθεναρή αντίσταση της κοπέλας, πυροδοτούσε το θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι «σκέφθηκαν ότι η Ελένη αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της». Κατά την εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι αποφάσισαν έτσι να πετάξουν την Ελένη Τοπαλούδη στη θάλασσα και ενώ εκείνη είχε προλάβει να ψελλίσει «ο πατέρας μου θα σας βρει».
«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο …Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους» είπε ακόμη η εισαγγελέας αναφερόμενη στους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Νεκρός τα ξημερώματα ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μαυρομάτης

Μα τι "βύσμα" έχει; Έφυγε "νύχτα" απο το "My style rocks" και πλεόν παρουσιάζει Δελτίο Ειδήσεων