Δίκη Τοπαλούδη: Αλέξης Κούγιας: «Έχει καταργηθεί κάθε κώδικας υπερασπιστικής γραμμής» (video)

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, αναφορικά με την πολύκροτη δίκη που συνεχίζεται.
«Είναι μια περίεργη δίκη. Πρέπει να πούμε ότι είναι μια υποδειγματική δίκη σε ό,τι αφορά στο σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Ξεκινήσαμε 20 Ιανουαρίου και φτάσαμε στο σημείο να προσευχόμαστε όλοι να μην συμβεί κάτι απρόοπτο γιατί στις 2 Ιουνίου εκπνέει το 18μηνο», ανέφερε ο κ. Κούγιας.
«Τα κεντρικά πρόσωπα σε μια ποινική δίκη είναι οι κατηγορούμενοι. Αυτοί έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αν μου λέγατε να προβλέψω την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων πριν τη δίκη θα μπορούσα. Όμως σε αυτή τη δίκη έχει καταργηθεί κάθε κώδικας υπερασπιστικής γραμμής», πρόσθεσε.
«Εκείνο που διερευνά το δικαστήριο είναι ποια είναι η προσωπικότητα των κατηγορουμένων. Πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο αν είναι ένοχοι, αν είναι επικίνδυνοι για την κοινωνική ειρήνη, και για πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να σωφρονιστούν, ώστε όταν επανέλθουν να μην είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία», τόνισε ο ίδιος.
«Σήμερα η διερεύνηση από την εισαγγελέα, είναι αν υπάρχει συμπεριφορά παράνομη και άλλων ανθρώπων του περιβάλλοντος των δύο δραστών. Είναι μια περίεργη υπόθεση. Ξεκίνησε η όλη δίκη με έλλειψη σεβασμού προς το θύμα. Αν είχε επιζήσει θα είχε προβλήματα κινητικά. Οι φωτογραφίες και τα αντικειμενικά ευρήματα, αποκάλυψαν ότι παρότι έγινε επιμελημένη δουλειά να πλυθούν όλα – πράγμα που είναι αδύνατον να έκαναν οι κατηγορούμενοι μόνοι τους – υπήρχε αίμα στο ταβάνι. Αυτή είναι μια πανελλήνια δίκη. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει συνηθίσει σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές», επεσήμανε στη συνέχεια.
Ο κ. Κούγιας σχολίασε και την υπόθεση του παιδεραστή στην Κρήτη αλλά και του βιαστή στην Κέρκυρα, και σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όσα χρόνια και να σου επιβάλλονται, τα εκτιτέα χρόνια είναι 24. Είναι παγκόσμια νομοθεσία όπου δεν υπάρχει η ποινή του θανάτου».
Πληροφορίες από το megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τραγωδία στην Κόρινθο: Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε τον άτυχο 14χρονο

Κι όμως δεν είναι φίλες αλλά μαμά με κόρη – Ποδηλατάδα στο Καβούρι για τις…