Έκτακτο-Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα στους τουρίστες. Αυτές είναι οι ημερομηνίες του "ξεκλειδώματος"

Κυβέρνηση και φορείς εργάζονται πυρετωδώς για να εκπονήσουν-σλυμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους-ένα βιώσιμο πλάνο και να διασωθεί η σεζόν. Σύμμαχος θα είναι για άλλη μια φορά ο καιρός με τις προβλέψεις για ένα εκ των θερμότερων καλοκαιριών των τελευταίων πολλών ετών να διευρύνει τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό το 80% του τζίρου τους, το «καθαρίζουν» Ιούλιο και Αύγουστο και για εκείνο το διάστημα προσανατολίζονται άπαντες στο να δουλέψουν στο φουλ οι μηχανές της τουριστικής μηχανής.

Ο υπουργός ΕπικρατείαςΓιώργος Γεραπετρίτης έδωσε το στίγμα με τις δηλώσεις του κι αναφέρθηκε στο τριπλό σχέδιο για τον τουρισμό. «Ετσι όπως είναι τα πράγματα, επαναξιολογούμε την υπερτοπική κίνηση, δηλαδή την κίνηση προς τα νησιά στις 18 Μαΐου και αν όλα πάνε καλά, την 1η Ιουλίου θα ανοίξουμε για τον εξωτερικό τουρισμό, δηλαδή με τα εποχικά ξενοδοχεία» δήλωσε σχετικά ο υπουργός.
Ανακοίνωσε δε, ότι στις 15 Μαΐου θα υπάρχει ένα πλήρες σχέδιο για τον τουρισμό το οποίο θα περιλαμβάνει πρώτον, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται από όσους προσέρχονται σε τουριστικούς προορισμούς, δεύτερον την ενίσχυση των υγειονομικών δομών, όπου απαιτείται, και τρίτον, τα πρωτόκολλα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος. «Είναι μια στρατηγική επιχειρησιακού σχεδίου από άκρη σε άκρη», τόνισε και συμπλήρωσε: «Για μας είναι κρίσιμη η περίοδος 15-20 Μαΐου», καθώς την εβδομάδα εκείνη θα καταγραφούν οι συνέπειες από το μερικό άνοιγμα.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία, έχουν «καλές πιθανότητες» να ανοίξουν σύντομα για τον τουρισμό, εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI, Φριτς Γιούσεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ευαγγελισμός ΤΩΡΑ- Σε κόκκινο συναγερμό. Θετική στον κορονοϊό η προϊσταμένη της μονάδας κρουσμάτων

MasterChef- Η Λένη απασφάλισε. Τα ζωϊκα σαλάμια και οι "συμπαίκτες πεταμένα λεφτά"