ΣΟΚ στις Φυλακές Μαλανδρίνου. Νεκρός 37χρονος κρατούμενος. Κορονοϊός ή δόντι;

Ανησυχίες προκάλεσαν τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα που αποκάλυπταν θάνατο 37χρονου αλλοδαπού άνδρα στο κελί του το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στην Η’ Πτέρυγα των Φυλακών Μαλανδρίνου.
Ο αιφνίδιος θάνατος του νέου αυτού ανθρώπου, ο οποίος ήταν μάλιστα πατέρας πέντε παιδιών, συνδυάστηκε μοιραία από τον πρόσφατο χαμό της κρατούμενης στις Φυλακές του Ελεώνα στις 9 Απριλίου.Όπως και στην περίπτωση της γυναίκας κρατούμενης, εκφράστηκαν και τώρα φόβοι αν ο θάνατος του 37χρονου προήρθε από κορονοϊό.
Το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων» αναφέρει πώς ο συγκεκριμένος κρατούμενος ταλαιπωρούνταν για αρκετές ημέρες από φλεγμονή στο δόντι του, η οποία και δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με την αντιβίωση που του χορηγήθηκε από το Αρχιφυλακείο του Μαλανδρίνου χωρίς να τον δει ποτέ γιατρός. Μάλιστα αναφέρουν και ένα παρόμοιο περιστατικό που είχε σημειωθεί στο ίδιο Κατάστημα Κράτησης πριν από δύο χρόνια όταν και πάλι κρατούμενος, είχε χάσει τη ζωή του από οδοντικό απόστημα. Σημειώνουν μάλιστα ότι «Τα συγκεκριμένα περιστατικα δείχνουν πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικό. Φανταστείτε ένα κρούσμα κορονοιού».
Φως στα αίτια του θανάτου του νέου αυτού ανθρώπου, αναμένεται σύμφωνα με το lamiareport, να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή. Να σημειώσουμε τέλος ότι η γυναίκα του 37χρονου, που μεγαλώνει μόνη της τα 5 παιδιά ηλικία 2 έως 15 ετών, αδυνατεί να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς του νεκρού και της κηδείας και γίνεται έκκληση για βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

"MasterChef"- Πανηγύρια στο Star. Οι κόντρες, οι επιστροφές και οι κατινιές έδωσαν ξανά 50% τηλεθέαση

"Γυναίκα χωρίς όνομα"-Φούσκωσε πολύ… η ηθοποιός και μας το δείχνει με τον τρόπο της