Νεώτερα για τον Γιώργο Παρτσαλάκη. Οι τρομακτικές στιγμές και ο φόβος των γιατρών

Αυτά που πέρασε ο Γιώργος Παρτσαλάκης όταν έπαθε το έμφραγμα ήταν τρομακτικά. Πόνος στο στήθος, δυσφορία στο κέντρο του θώρακα, και μια πίεση και ένα κάψιμο που του προκαλούσε πόνο στην πλάτη και ναυτία.  Ωστόσο κατάφερε και πήγε σύντομα στο Τζάνειο όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Κι αυτό γιατί;

  • Διότι οι γιατροί ανησυχούν αφενώς για ένα πιθανό ενδονοσοκομειακό μικρόβιο-κάποια λοίμωξη-και αφετέρου διότι η στεφανιαία νόσος είναι μία πολύ ύπουλη πάθηση.

Μια πάθηση που απαιτεί συνεχή ευαισθητοποίηση και εγρήγορση τόσο από την πλευρά του Παρτσαλάκη, όσο και από την πλευρά του θεράποντος ιατρού.
Η νόσος δεν προειδοποιεί πάντα, συνήθως εκδηλώνεται αιφνίδια και είναι δυνητικά θανατηφόρα.  Επιβεβαίωση αυτής της συμπεριφοράς της νόσου είναι ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος, που στο 25% των περιπτώσεων αφορά ασθενείς χωρίς προηγούμενα συμπτώματα.
Επομένως, πρωταρχικής σημασίας είναι η εντόπιση των ατόμων που, έστω και χωρίς εκδήλωση συμπτωμάτων, έχουν πολλούς επιβαρυντικούς παράγοντες για εκδήλωση στεφανιαίας νόσου. Στους ασθενείς αυτούς η τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου (πρωτογενής πρόληψη), είτε με υγιεινό τρόπο ζωής, είτε με φαρμακευτική υποστήριξη είναι το σημαντικότερο μέτρο που μπορεί δυνητικά  να τροποποιήσει την φυσική πορεία της νόσου και να περιορίσει στο μέτρο του εφικτού τις δραματικές συνέπειές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Έγινε "της πεθεράς" λίγο πρίν απο την Ανάσταση. Αλληλομηνύθηκαν με τον γαμπρό της

Η γυναίκα δεν είναι καλά. Βγήκε να ψωνίσει με στρίνγκ χωρίς αποστάσεις ασφαλείας (Βίντεο)