Κορονοϊός ΤΩΡΑ-40 τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Τελευταίο η 9χρονη κόρη του Ρομά.

Δύο είναι τελικά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού από χθες στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία. Και τα δύο προεκυψαν από την ιχνηλάτηση των προχθεσινών δύο κρουσμάτων.
Το δεύτερο-σύμφωνα με το thessaliatv- μετά από εκείνο του συζύγου της 68χρονης Λαρισαίας, είναι της 9χρονης κόρης του 31χρονου Ρομά από τη Νέα Σμύρνη. Ετσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα ανεβαίνει στα 40 άτομα.
Αξίζει να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης του προχθεσινού κρούσματος του 31χρονου από τη Νέα Σμύρνη ελήφθησαν 6 δειγματα εκ των οποίων τα υπόλοιπα πέντε ήταν αρνητικά. Επίσης αρνητικά ήταν και τα 24 δείγματα από τη συνοικία των Ρομά στη Νεάπολη Βόλου, καθώς και άλλα 45 που ελέγχθησαν χθες σε όλη τη Θεσσαλία.
Αξίζει να τονιστεί πως με τα σημερινά δύο κρούσματα η Λάρισα έφτασε τα 70 συνολικά και είναι η 3η Π.Ε στη χώρα, με τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Αττική που έχει 1026 και την Αργολίδα που με τα σημερινά 150 στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι έφτασε στα 156…
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Π.Ε. Θεσσαλονίκης με πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, περίπου πενταπλάσιο από αυτό της ΠΕ Λα΄ρισας, έχει μόλις 56 κρούσματα κοροοϊού, αν και ήταν η πρώτη στη χώρα όπου καταγράφηκε στα τέλη Φεβρουαρίου κρούσμα απο την 38χρονη που είχε ταξιδέψει στην Βόρεια Ιταλία.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το δράμα του Αλέξη Διγενή. Η Μίνα ξεψύχησε στην αγκαλιά του

Η Νέγκα για τον Κορονοϊό-"Μου άφηναν φαγητό έξω απο την πόρτα λες και ήμουν φυλακισμένη"