Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Τα γράφαμε. Ο Μητσοτάκης και η έξοδος απο την καραντίνα

Το τριήμερο του Πάσχα… το πιο επικίνδυνο τριήμερο για την εξάπλωση του ιού… πήγε καλά.. Θα περιμένουμε ωστόσο μέχρι το τέλος της εβδομάδας  να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.
Εκεί τοποθετούνται και χρονικά οι πρώτες αλλά οριστικές αποφάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα μιας και από σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός, αφού συμβουλευτεί τους ειδικούς της υγείας κι αφού πολλά θα κριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης θα προχωρήσει στο σχέδιο “επιστροφή στην κανονικότητα”.
Σας τα γράφαμε απο την προηγούμενη εβδομάδα εδώ:

Κορονοϊός-Ρεπορτάζ ΤΩΡΑ. Οι ημερομηνίες της άρσης όλων των μέτρων στη χώρα.


 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της «απελευθέρωσης» θ’ αρχίσει να ξεδιπλώνεται στις 4 κι όχι στις 11 Μαΐου, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Αυτό σημαίνει, ωστόσο, ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα ισχύσουν για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα μετά τις 27 Απριλίου, όταν και λήγουν τυπικά. Επίσης, αναμένεται να διατηρηθούν περιορισμοί στη μετακίνηση ηλικιωμένων κι ευπαθών ομάδων, ενώ θα συνεχίσει ν’ απαγορεύεται η συνάθροιση σε πάρκα, πλατείες, παραλίες κτλ. Ούτως ή άλλως, ο σχεδιασμός προβλέπει πως τα περιοριστικά μέτρα ή ακόμη και η καραντίνα θα εφαρμόζονται άμεσα σε περιοχές όπου εμφανίζεται έκρηξη κρουσμάτων ακόμη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ για τον έλεγχο των νέων κρουσμάτων ανάμεσα στα διάφορα στάδια άρσης των μέτρων αυτών θα μεσολαβούν μία ή δύο εβδομάδες.

One Comment

Leave a Reply
  1. Οι μικρές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία 24 κλινών και μικρά καφέ σε παραθαλάσια χωριά που είναι 12μηνης διάρκειας που δεν δουλεύουν τον χειμώνα κανονικά και χάσαμε και το πασχα, πείτε μου πως θα πληρώσουμε τα 60 τοις εκατό έστω του ενοικίου, το ηλεκτρικό ρεύμα το νερό, το τηλέφωνο κα αλλά με 800 ευρώ που δίνουν για ενάμιση μηνα; είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Ας μας δώσουν μια αποζημίωση έστω……

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

"MasterChef"- Τέλος το παιχνίδι απο χθές για τον Γιώργο Λασκαρίδη

Τέλος εποχής. Νεκρός ο δημιουργός του «Popeye» και «Tom & Jerry»