Ενας ιδιαίτερα αγαπητός ομογενής ήταν το νέο θύμα του κορονοϊού, αφήνοντας την τελευταία του πνοή εξαιτίας των επιπλοκών της μεγαλύτερης πανδημίας του 21ου αιώνα.
Ο λόγος για τον Στυλιανό Μανή (Steven Manners), ο οποίος έφυγε από την ζωή-σύμφωνα με τον Εθνικό Κύρυκα-σε ηλικία 76 ετών, μετά από διαρκώς εντεινόμενα συμπτώματα διάρκειας 5 ημερών.
Σύμφωνα με τον γαμπρό του, Νίκο Παπαϊωάννου, ο Μανής δεν υποβλήθηκε σε κάποιο τεστ για τον κορονοϊό, τουλάχιστον όσο ήταν εν ζωή. Ομως, τόσο τα συμπτώματα, όσο και το γεγονός ότι ο συγκάτοικός του στο δωμάτιο του Astoria Rehab Center, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες, επίσης πέθανε από τον κορονοϊό, οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
«Την τελευταία εβδομάδα είχε μπει σε ένα δωμάτιο με κάποιον συγκάτοικο, ο οποίος αρρώστησε και τελικά μάθαμε ότι είχε προσβληθεί και πέθανε από τον κορονοϊό. Μετά άρχισε και ο πεθερός μου να ανεβάζει πυρετό. Την Κυριακή επιδεινώθηκε, ενώ την Δευτέρα τον έβαλαν σε οξυγόνο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου και συνέχισε:
«Τον αφήσαμε τελικά στο Astoria Rehab Center, για το οποίο θα ήθελα να τονίσω ότι έχει εξαιρετικούς γιατρούς, κάποιους εκ των οποίων γνωρίζω και σε προσωπικό επίπεδο. Την Τρίτη το οξυγόνο είχε πέσει στο 70-75%. Αργά το βράδυ, μας ενημέρωσαν ότι έχασε την μάχη. Δυστυχώς, είναι τέτοια η μορφή της ασθένειας που δεν μπορείς να είσαι εκεί, δίπλα στον άνθρωπό σου».
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία είναι προγραμματισμένη να τελεστεί σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια, με την περιορισμένη προσέλευση 2-3 ατόμων. Ο Στέλιος Μανής είχε δυο κόρες, την Ελένη, που έχει παντρευτεί τον Νίκο Παπαϊωάννου, και την Βενετία, που είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Βαλσαμάκη.
Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Νεκρός ο Στέλιος Μανής. Πάλεψε με τον ιό πέντε ημέρες
