Κορονοϊός ΤΩΡΑ- Αυτοί οι Έλληνες έχουν ανοσία στον ιό

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά θα έλεγε κανείς ότι είναι τα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται το 60 των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Με βάση τα καταγεγραμμένα αυτά στοιχεία, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι περίπου των 25% όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, πλέον έχουν θεραπευτεί.
Βέβαια η εικόνα αυτή δείχνει ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων αναρρώνει χωρίς να κινδυνεύει, όμως υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό το οποίο μπορεί να νοσηλευτεί ή μπορεί να φτάσει έως και το θάνατο. Γι’ αυτό και τα μέτρα διατηρούνται αυστηρά.
 
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αυτή τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας είχαμε 1.082 κρούσματα. Ενεργά είναι σήμερα τα 712 δηλαδή οι συμπολίτες μας αυτοί δεν έχουν αναρρώσει ακόμα. Από αυτούς οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον.
Αν αφαιρέσουμε και εκείνους που έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό και κατέληξαν τον αριθμό των οποίων δεν τον ξέρουμε αλλά δεν είναι περισσότεροι από 60, τότε διαπιστώνουμε ότι 300 και περισσότεροι πολίτες που ζουν στην Αττικοί και ήταν θετικοί στον ιό, πλέον δεν είναι.
Επιχειρώντας μια αναγωγή στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα έλεγε κανείς ότι περί τους 400-500 Έλληνες που είχαν προσβληθεί από τον ιό έχουν θεραπευτεί και πλέον έχουν ανοσία. Βέβαια αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό της πραγματικής εικόνας που έχουμε για τη διασπορά του ιού.
Με δεδομένο το γεγονός ότι σ’ ένα 60% τουλάχιστον των περιπτώσεων που έχει προσβάλλει ο ιός, προκαλεί είτε ήπια είτε καθόλου, μπορεί να έχουν πολλαπλάσιους πολίτες που έχουν πλέον ανοσία, όμως την ίδια ώρα έχουμε και πολλαπλάσια ενεργά κρούσματα που μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.
Για το λόγο αυτό υπάρχει και μεγάλος αριθμός τόμων που είναι αυτή τη στιγμή σε καραντίνα ειδικά στην Αττική.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
πληροφορίες απο news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Οριστικό: «Master Chef 5» την επόμενη σεζόν και αυτό με την ίδια ομάδα.

Κορονοϊός ΤΩΡΑ- "Εγώ τον άντρα μου πώς θα τον κηδέψω;"