Θρήνος στην Πάτρα. Νεκρή η κοσμική κυρία… Ηρώ Φειδία

Οι κινήσεις και το ύφος της παρέπεμπαν σε άνθρωπο απλό και ταπεινό, που κρατούσε ως προσωπική της υπόθεση τη διαδρομή της. Αλλωστε επί χρόνια ιδιώτευε μακριά από κοσμικότητες.
Μιλάμε σε χρόνο παρατατικό: Η ήσυχη γυναίκα της ιστορίας μας έκλεισε τα μάτια. Ηταν, και αυτό παρέμεινε μέχρι τέλους αναλλοίωτο, δύο από τα πιο όμορφα μάτια που μπορούσε να θαυμάσει κανείς στην πόλη. Ηρώ Φειδία, σύζυγος ενός γιατρού θρυλικού, του ορθοπαιδικού Μιχάλη Φειδία, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, του ανθρώπου που έγραψε ιστορία μέσα από την ομώνυμη κλινική, που παρέπεμπε στην εποχή των βαρέων ιδιωτικών ιατρικών μονάδων. Μια εποχή που έγινε παρελθόν, τουλάχιστον στην εκδοχή του προσωποπαγούς σχήματος.
Η Ηρώ Φειδία ήταν από τα πιο λαμπρά αστέρια του τοπικού «τζετ σετ», με τους όρους της κοσμικότητας, βέβαια, που μπορούσαν να ισχύουν στην ύστερη μεταπολεμική και την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο. Πριν μερικές εβδομάδες, φιλοξενούσαμε από αυτές τις στήλες ένα μικρό αφιέρωμα στην Ηρώ Φειδία, μια πατρινή κομψή, φινετσάτη και αστραφτερή, και την παρέα της, στις αποκριάτικες εμφανίσεις τους, που άφησαν εποχή.
Αδελφή του εμπόρου Γιώργου Μπάκα, η Ηρώ, με τον γάμο της με τον Μ. Φειδία απέκτησαν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Πάνο, που κάνουν ιατρική καριέρα στο εξωτερικό και τη Βίκυ, που μένει μόνιμα στην Πάτρα, σε μια Πάτρα που άλλαξε έκτοτε τους κοσμικούς της αστέρες κάμποσες φορές, αλλά τώρα δεν έχει τέτοιες ατζέντες και μάλλον θα αργήσει να τις ξαναφτιάξει, όπως δείχνουν τα σημεία των καιρών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πληροφορίες απο Εφημερίδα Πελοπόννησος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρώην παίκτης του Survivor το… πηδάει στη φύση. Αφού εκεί μπορεί…

Ξέσπασε σε κλάματα η Βούλα Πατουλίδου on air (video)