Θρήνος. Νεκρός ένας κορυφαίος διπλωμάτης. Ο Αλέξανδρος Μητρογώγος

Στις 12 Απριλίου ,την Κυριακή των ΒαΪων ,έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ¨Ελληνας.Ένας άντρας παλιάς κοπής, bonne viveur, μία εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής και διπλωματικής σκηνής, ένα σπάνιο και κοφτερό μυαλό.Έφυγε νικημένος από τον καρκίνο, έχοντας δίπλα του την γυναίκα που αγάπησε για 41χρόνια και έζησαν μια ζωή που λίγοι θα ζήσουμε. Έφυγε όμως με τους δικούς του όρους. Περήφανος και όρθιος.
Ο Αλέξανδρος Μητρογώγος, υπηρέτησε πιστά την πατρίδα του για 45 σχεδόν χρόνια μέσα από διάφορα πόστα, Διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, Εμπορικός Ακόλουθος σε σημαντικές και νευραλγικές Πρεσβείες της χώρας μας, και με υψηλές διοικητικές θέσεις στο Δήμο Αθηναίων. Πρώτο και τελευταίο του μέλημα, ήταν πάντα και μόνο η καλή φήμη της χώρας του και η οικονομική ευημερία της πατρίδας του.
Με τις εξαιρετικές του γνώσεις, τη φοβερή του ευστροφία και την γοητευτική του παρουσία, κατάφερε πολλές νίκες για τη χώρα μας. Εκείνος πάντα ταπεινός και πάντα πιστός στο ιδεώδη του. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά του τον Δημήτρη, την Αλεξία και τον Γιώργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Νεκρός πρίν απο λίγο ο επίσκοπος που αγνόησε τα μέτρα

Κλαυσίγελος στην Καρδίτσα. Περίμεναν αλλοδαπό με πονόδοντο και τους ήρθε με κορονοϊό