Βουλιάζει η Θεσσαλονίκη απο την ανεργία. Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες εστίασης

Η κανονικότητα αργεί για τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Και οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα που είναι συνυφασμένα και σχετικά με τα τετραγωνικά του κάθε χώρου… έρχονται να ρίξουν οριστική ταφόπλακα σε επενδύσεις στον χώρο της διασκέδασης. Αυτό τι σημαίνει;
  • Μειωμένος τζίρος
  • Απολύσεις
  • Αδιέξοδο
Ταξιδεύω νοερά μέχρι την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη. Εδώ και κάποιες ώρες συνομιλώ με επιχειρηματίες εστίασης που τυχαίνει να γνωρίζω χρόνια. Και αναφέρομαι σε “άρχοντες” της πιάτσας όχι μπροστινούς και παιδάκια.  Γνωστή για την νυχτερινή ζωή της… η πρωτεύουσα του Βορρά, αναμένεται να δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα στην πραγματική οικονομία. Οι συνέπειες είναι πολλές. Κι αυτό διότι μετά τις χθεσινές εξαγγελίες, οι επιχειρηματίες υπολογίζουν μείωση προσωπικού κατά 60%. Καλά δεν υπολογίζω τις υποχρεώσεις… εφορίες, ενοίκια και όλα τα άλλα έξοδα.
Να σας δώσω δυο παραδείγματα.
Πρώτο παράδειγμα-Παραλία.
Στην παραλιακή τα μαγαζιά καταβάλουν ενοίκια από 10.000 μέχρι 12.000 και ο εξωτερικός χώρος που διαθέτουν γεμίζει το πολύ με δέκα πελάτες. Γιατί; Διότι τα μαγαζιά έχουν τεράστιους εσωτερικούς χώρους που είναι πλεόν μη εκμεταλλεύσιμοι.
Δεύτερο παράδειγμα. Πάμε σε μια λιγότερο “ποζερί” περιοχή. 
Πάμε στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Στην γνωστή πλατεία με τις πολλές άγριες και συνάμα όμορφες γυναίκες της Δυτικής Πόλης. Εκεί αν δεν γίνει άμεσα τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού και αν δεν δοθο΄θν άμεσα άδειες εκμετάλλευσης των χώρων της πλατείας… τότε τα στέκια θα συρικνωθούν κι άλλο. Σήμερα που μιλάμε η πλατεία δεν είναι πλατεία αλλά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς είναι ακόμη ΔΡΟΜΟΣ.
Και τέλος πάμε στο μεγαλύτερο αγκάθι. Και αναφέρομαι στους εποχιακούς υπαλλήλους του Βορρά που φέτος δεν θα δουλέψουν στην Χαλκιδική ή σε νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Σποράδων .
Αυτοί τι θα κάνουν; Θα μείνουν και θ΄αναζητήσουν εργασία στην Θεσσαλονίκη. Τι σημαίνει αυτό; Η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινό και όλοι θα κάνουν τεμενάδες στο ταμείο ανεργίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στυλίδα-Μυστήριο πίσω απο την εξαφάνιση της Δήμητρας. Ο πατέρας της και το ίδρυμα

Την αναγνωρίζετε; Κι όμως ηθοποιός κυκλοφορεί στην Αθήνα με μάσκα-καραγκιόζη (βιντεο)