Σε ομηρία 13 Έλληνες στα σύνορα Τουρκίας Ιράκ- Δεν τους αφήνουν να περάσουν

Δεκατρείς Έλληνες διεθνείς μεταφορείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας (Ζάχο) απο το Σάββατο 29-02-2020. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους οδηγούς που νιώθουν όπως το “ζαμπόν στο σαντουϊτς”. Απο τη μία ο Κορονοϊός και απο την άλλη τα όσα συμβαίνουν με τους δήθεν πρόσφυγες στον Έβρο…δημιουργούν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας. 

Η απαγόρευση διέλευσης των Ελληνικών οχημάτων έγινε απο τις Τουρκικές Αρχές με το πρόσχημα του ελέγχου μετάδοσης του Κορονοϊού. Ωστόσο συμπίπτει χρονικά με την προτροπή της Τουρκίας στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε αυτήν, να περάσουν στην Ελλάδα. Η άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί το κύμα μεταναστών που προέρχονταν απο την Τουρκία και η εμπλοκή στον Έβρο είχε ως παράπλευρη απώλεια την “ομηρία” δεκατριών Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών.

Χαρακτηριστικό του προσχηματικού χαρακτήρα της απαγόρευσης περι κορονοϊού είναι το γεγονός οτι παρότι οι οδηγοί αποδέχονται να υποβληθούν σε οποιοδήποτε κλινικό έλεγχο, οι Τουρκικές αρχές δεν έχουν κάνει καμια σχετική ενέργεια λειτουργώντας παρελκυστικά χωρίς κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης.

Στην περίπτωση αυτή και επειδή κρίνεται κρίσιμη η ασφάλεια των Ελλήνων , ως Ευρωπαίων πολιτών αλλα και ως επαγγελματικών με Διεθνή υπόσταση είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή τους στην πατρίδα τους χωρίς εμπόδια για τους ίδιους και τα οχήματα τους”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γιώργο Χουτουριάδη που βρίσκεται εγκλωβισμένος με τους συναδέλφους του.

email:[email protected]
+9647517356851 ΙΡΑΚΙΝΟ τηλέφωνο
+905380637809 ΤΟΥΡΚΙΚΟ τηλέφωνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κορονοϊός ΤΩΡΑ. Κλείνει για δυο ημέρες το DEREE. Βρέθηκε θετικό κρούσμα

Αποκλειστικό-“Τελειώνουν” τον Ατζούν απο τον Σκαϊ. Η κρίση στον Έβρο και…