Ο 70χρονος όταν έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” το πρωί της Τρίτης διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού χωρίς, ωστόσο, να έχει ιστορικό έκθεσης σε κορονοϊό. Ο 70χρονος υποβλήθηκε κανονικά σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο με άλλους άσθενείς.
Το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε να σταλεί δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ το οποίο τις ώρες που ακολούθησαν απάντησε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.
Ο 70χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία». Εξαιτίας του ασθενούς μέρος του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου τέθηκε σε κατ’οικον περιορισμό, περίπου 10 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.