Κορονοϊός τώρα: Πάνω από 30.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν στη Σουηδία

Πάνω από 30.000 εργαζόμενοι στη Σουηδία ειδοποιήθηκαν πως τερματίζεται η εργασιακή τους σχέση τον Μάρτιο λόγω κορονοϊού.

Συνολικά 36.800 άνθρωποι έλαβαν ειδοποίηση για τερματισμό της εργασιακής σχέσης τους τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 3.292 τον Μάρτιο του περασμένου έτους στη Σουηδία.

«Ποτέ δεν έχουμε δει τόσο υψηλούς αριθμούς μέσα σε έναν μήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των ανθρώπων που απολύθηκαν διπλασιάστηκε», δήλωσε η Ανίκα Σάντεν, επικεφαλής αναλύτρια στη Υπηρεσία Δημόσιας Απασχόλησης στη Σουηδία.

Ακόμη τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να φανεί πόσους από όλους αυτούς που έχουν λάβει ειδοποίηση θα απολυθούν τελικά και πως έκτακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση θα σώσουν κάποιες θέσεις εργασίας.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να επιδράσουν σε μία ελλάτωση του αριθμού των απολύσεων. Αλλά εκείνο που πρωτίστως καθορίζει πόσο αυξάνεται η ανεργία είναι το πόσο θα μακρά θα είναι η κρίση», είπε.

Η κυβέρνηση στη Σουηδία ανακοίνωσε ένα μεγάλο εύρος μέτρων, που περιλαμβάνει κι εγγυήσεις δανείων για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φορολογική αμνηστία και χορήγηση επιπλέον ρευστότητας στις τοπικές αρχές, προκειμένου να τις βοηθήσει στη μάχη κατά του κορονοϊού.

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορονοϊός τώρα: Οι προβλέψεις της Λίτσας Πατέρα για τον Μάϊο (video)

Κορονοϊός τώρα: Σε απόγνωση αγρότες και αλιείς ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης (video)