Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Αυτά είναι τα “ύπουλα συμπτώματα” του ιού

Είναι ένα απο τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας. Νέος και πολύ δραστήριος. Αναφέρομαι στον Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας, Γεράσιμο Σιάσο, ο οποίος μίλησε στο Ραδιόφωνο του “Πρώτου Θέματος”… ανοίγοντας ένα ακόμη πεδίο ενημέρωσης για όλους μας. Ο Καθηγητής είπε:

 

“Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 επισκέφτηκαν τον ιατρό τους λόγω καρδιολογικών συμπτωμάτων όπως αίσθημα βάρους στο στήθος και αίσθημα παλμών. Άλλοι πάλι ασθενείς εμφάνισαν πονοκέφαλο, κόπωση ή διάρροια σε μικρότερο φυσικά ποσοστό από τα κλασικά συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, η δύσπνοια.

Ακόμα Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε ορισμένους ασθενείς με COVID-19 απουσίαζαν τυπικά συμπτώματα και υπήρχε μόνο απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης. Στη Γερμανία διαπιστώθηκε ότι περίπου το 2/3 των ασθενών είχε μειωμένη ή απώλεια της όσφρησης όπως ακριβώς και το 30% των ασθενών στη Νότια Κορέα. Φαίνεται ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε και συμπτώματα τα οποία αν και πιο σπάνια, μπορεί να υποδηλώνουν κρυφούς φορείς του SARS COV-2 οι οποίοι μπορεί να μην παρουσιάζουν πάντα τα τυπικά συμπτώματα αλλά να μεταδίδουν τη νόσο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον ιατρό μας και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως άτομα που πάσχουν από νοσήματα της καρδιάς (όπως έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, προηγούμενα χειρουργεία καρδιάς). Αυτοί οι ασθενείς εφόσον νοσήσουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο να οδηγηθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να έχουν μια δυσμενή πρόγνωση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξύλο στο σπίτι των Καρντάσιανς. Ο κορονοϊός έκανε την Κίμ να δείρει την αδερφή της

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Κόπηκαν όλες οι σειρές στον ΣΚΑΪ. Εφιαλτικές οι προβλέψεις