Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Αγριεύει η κατάσταση. Σε “φάση 3” το Εθνικό σύστημα υγείας

Πρόκειται για το σχέδιο της «φάσης 3» της επιδημίας στην οποία αναμένεται να υπάρξουν και τα περισσότερα θύματα του κορονοϊού και στην οποία θα μπει σταδιακά η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, όπως υπολογίζουν οι ειδικοί. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν στο «Εθνος της Κυριακής» και την καλή μου φίλη και συνάδελφο Δήμητρα Ευθυμιάδου, ότι το σχέδιο της τρίτης φάσης είναι ήδη έτοιμο στο ΕΣΥ και αρκεί να καταγραφούν τα πρώτα μαζικά βαριά περιστατικά, για να ενεργοποιηθεί.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνος της Κυριακής» στη μάχη κατά του φονικού ιού μπαίνουν 10 μεγάλες νοσηλευτικές Μονάδες του δημοσίου συστήματος Υγείας κυρίως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα. Ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί και έχει ετοιμασθεί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου ο οποίος και έχει δώσει και τις σχετικές εντολές για υλοποίηση των μέτρων. Ο κ. Κωτσιόπουλος και η ομάδα του, βασίστηκαν σε νοσοκομειακά μοντέλα του εξωτερικού, τα οποία όμως προσάρμοσαν στα ελληνικά δεδομένα.

Τα 10 νοσοκομεία που θα σηκώσουν το βάρος των σοβαρών περιστατικών είναι μεταξύ άλλων στην Αθήνα:

  • -Το νοσοκομείο Σωτηρία θα είναι το πρώτο που θα μετατραπεί και θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για ασθενείς με covid-19 και ήδη εντός της εβδομάδος ξεκινά να εκκενώνεται από περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό. ΟΙ ασθενείς που έχουν ιαθεί από άλλα νοσήματα θα πάρουν εξιτήριο, ενώ όσοι χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία θα μεταφερθούν σε άλλες κλινικές ίσως και στον ιδιωτικό τομέα με την κάλυψη του κόστους από την κοινωνική ασφάλιση.
  • -Δεύτερο στη σειρά είναι το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη να εκκενώνεται, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση μόνο για περιστατικά κορονοϊού εντός της εβδομάδας.
  • -Στη μάχη θα μπει στην «τρίτη φάση» της επιδημίας και το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ το οποίο θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για βαριά πάσχοντες από τον ιό. Ήδη υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός για την εκκένωση του.
  • -Και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού είναι ανάμεσα σε αυτά που θα σηκώσουν το βάρος των ασθενών που θα υποφέρουν από τον ιό.
  • -Ταυτόχρονα ένα από τα κτίρια του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ θα δοθεί για την αντιμετώπιση του covid-19, ώστε το Σισμανόγλειο να συνεχίσει να λειτουργεί για άλλα περιστατικά.
  • -Στο πλαίσιο αυτό κλείνει η Πολυκλινική της Ομόνοιας και όλο το προσωπικό μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία για την ενίσχυση τους. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ευαγγελισμός που θα δεχθεί μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κορονοϊός ΤΩΡΑ- Ποια σωματικά υγρά μεταφέρουν τον δολοφονικό ιό

Contagion: Μάχη των καναλιών για την ταινία – προφητεία του κορονοϊού