Έβρος ΤΩΡΑ. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης…οι εισβολείς και οι ΟΫΚΑΔΕΣ

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο κακοποιημένοι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους θύτες τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με αυτούς απαγωγείς.

H σύνδεση (του θύματος με τον κακοποιό) είναι αντίδραση του ατόμου στο τραύμα του, αντίδραση στο να γίνει θύμα.

Η ταύτιση με τον επιτιθέμενο είναι ένας τρόπος που το ίδιο το “εγώ” υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Όταν ένα θύμα πιστεύει τις ίδιες αξίες με τον επιτιθέμενο, αυτός παύει να γίνεται αντιληπτός ως απειλή.

Παράδειγμα Σύριος που υπερασπίζεται τον Ερντογάν που καταστρέφει την πατρίδα του.

Μόνο που στον Έβρο εδώ οι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι. Και η προσπάθεια του Ερντογάν να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή εργαλειοποιώντας τους λαθροεισβολείς πέφτει στο κενό. Μιας και αυτό που βλέπουμε δεν είναι προσφυγιά. Είναι προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής… με όλες τις φυλές του Ισλάμ. Γιατί πρόσφυγας θεωρείσαι στην πρώτη χώρα που πας φεύγοντας απο την πατρίδα σου. Κατόπιν θεωρείσαι μετανάστης. Και αν δεν έχεις χαρτιά τότε είναι λαθρομετανάστης. Για να τα ξεχωρίζουμε στο μυαλό μας.

Οι εντάσεις είναι πολλές. Και δεν “καλύπτονται” απο τα ΜΜΕ μιας και στα σημεία που λαμβάνουν χώρα… δεν επιτρέπεται κάμερα και δημοσιογράφος.

Ένα θα σας πώ μόνο. Τα “βατράχια” που όλες τις ημέρες είναι σε θέση προκάλυψης μέσα στο ποτάμι… έχουν αποτρέψει περισσότερες απο 400 εισόδους. Και το έχουν κάνει όπως γνωρίζουν. Με ότι αυτό συνεπάγεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το παραμύθι του Σκάϊ με την Αναστασοπούλου στον Έβρο. Πόσο χαμηλά ακόμη

Από το 2017 πάλευε με τον καρκίνο η «Ντορίτα». Οι τελευταίες στιγμές της