Η Θεοδώρα Βουτσά για τον πατέρα της- "Σ´αγαπάμε πάντα! Πολύ!"

Ένα μήνυμα αφήγημα. Στη κοινή ζωή τους. Σε αυτό που λέμε δεσμό “μπαμπάς-κόρης”. Σε αυτό που χρόνια ο Βουτσάς επένδυε, έχτιζε και διαμόρφωσε με όλα τα παιδιά του.
Η Θεοδώρα πρίν απο λίγη ώρα μετέφερε στο κοινό κάποιες απο τις “εικόνες” του πατέρα της που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Παραστάσεις ζωής και στιγμές πολύ προσωπικές. “Δικές τους”. Μοναδικές. Ανθρώπινες.
Η κόρη του κορυφαίου ηθοποιού γράφει:
“Ο πατέρας μου είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Στο σπίτι όμως δε μας άφησε ποτέ να καταλάβουμε τη δύναμή του. Δε μας έλεγε τι να κάνουμε και δε μας έδινε συμβουλές. Ειναι… ηταν πολύ διακριτικός μαζί μας. Σε περιστάσεις που χρειαζόμασταν την καθοδήγησή του συζητούσε μαζί μας και μας έλεγε τις σκέψεις του πάνω στο θέμα. Συζητούσε πολυ μαζι μας. Καθόμουν απέναντι του στο γραφείο του, η τηλεόραση πάντα να παίζει απο πίσω- να υπάρχει πάντα κίνηση, ζωή στο σπίτι.Οι καλύτερες συζητήσεις γινόντουσαν στο καμαρίνι. Πήγαινα μαζι του απο μικρή. Πήγαινε δυο-τρεις ωρες πριν την παρασταση. Ετοιμαζόταν και μου έδινε τις πιο σημαντικές «πληροφορίες» τόσο απλά, τόσο αβίαστα- όπως οταν έπαιζε στη σκηνή- τόσο φυσικά….Πίστευε στην κρίση μας και στον τρόπο που μας μεγάλωσε και μας άφηνε να χρησιμοποιήσουμε εμείς όπως πιστεύαμε καλύτερα την πληροφορία που μας έδωσε. Μερικές φορές τον ακούγαμε… άλλες όχι.  Η πείρα δε μεταδίδεται και δεν αγοράζεται. Οι σκέψεις όμως που προέρχονται από την πείρα μπορούν να εμπνεύσουν και να ανοίξουν παράθυρα όταν οι πόρτες έχουν κλείσει. Σε σκεφτόμαστε τώρα μπαμπά, οι κορες σου και οι γυναίκες σου. Φαίνεται σαν να έκλεισε η μεγαλύτερη πόρτα.
Ξέρουμε όμως ότι δεν θα είναι για πάντα.
 Εχεις αφήσει πολυ φως πίσω σου, αρκετό να μας συντροφεύει όλες μας μια ζωή.
Η μεγαλύτερη κληρονομιά που μας άφησες είναι που μας έδειξες πως να αγαπάμε τη ζωή, να περπατάμε μπροστά, να στεκόμαστε στην κουιντα- στο σκοτάδι, να παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, να βρίσκουμε τη δύναμη μέσα μας και να πατάμε με δύναμη στην σκηνή, στο φως, μπροστά στον κόσμο… και να χαμογελάμε! 
Σ´αγαπαμε πάντα! Πολυ! Βαθειά!
Θεοδωρα
Νικκο
Σαντρα
Αλίκη
Θεανώ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συναγερμός- Θετικό στον κορονοϊο και το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΕΡΤ ΤΩΡΑ. Ο Ζούλας εκθέτει την κυβέρνηση…τον έβγαλαν στη φόρα