Συναγερμός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εντοπίστηκαν αλλοδαποί με ψώρα

Έξι έφηβοι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίο βρίσκονται σε αναμονή για απέλαση, μεταφέρθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας σε ειδικό χώρο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Όπως αναφέρθηκε αρχικά απο την ΠΟΕΔΗΝ, οι έξι νεαροί θα νοσηλευθούν για μερικές ημέρες σε ειδικό χώρο, καθώς πάσχουν απο ψώρα και δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να δράσει η φαρμακευτική αγωγή.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο νοσοκομείο δεν υπάρχει δερματολογική κλινική. “Οι αλλοδαποί προέρχονται μάλλον από hot spot και έχουν προχωρημένη ψώρα. Ο Εισαγγελέας διέταξε την μεταφορά τους στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ειδικό απομονωμένο χώρο, κλείνοντας άλλα κρεβάτια κλινικών, για τη νοσηλεία τους. Στο νοσοκομείο Νίκαιας, όμως, υπάρχουν μόνο δερματολόγοι και όχι δερματολογική κλινική. Υπάρχει ανησυχία στους συναδέλφους” τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανακοίνωση από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

“Κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, προβήκαμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι (6) ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα. Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου. Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μεγάλη απώλεια για τον μπάσκετ του Ολυμπιακού. Νεκρός ξαφνικά ο…

Η Καινούργιου είπε τον πόνο της δημόσια: «Δεν μου έχει γίνει ποτέ πρόταση γάμου» (video)