Δίκη Τοπαλούδη. Πώς ο Ιατροδικαστής Κοτρέτσος στέλνει στη φυλακή τους δράστες

Τα ανατριχιαστικά ιατροδικαστικά ευρήματα του Παναγιώτη Κοτρέτσου αποδομούν τον ισχυρισμό των δύο κατηγορούμενων ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά συναινετική συνεύρεση αφού αποδεικνύουν ότι οι δράστες απείλησαν την Ελένη, χαρακώνοντας τον λαιμό της με μαχαίρι, επιχείρησαν να τη στραγγαλίσουν και στη συνέχεια τη χτύπησαν με σίδερο στο κεφάλι, το οποίο της προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία.

«Αν υπήρχε συναίνεση σε ερωτική πράξη, δεν θα είχαμε ακινητοποίηση, εκφοβισμό, απόπειρα στραγγαλισμού, χτυπήματα· αυτά συνιστούν μέρος βιασμού», τόνισε ο ιατροδικαστής και σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε: «Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος τού να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι το θεωρεί σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει».

Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στο θάνατο από πνιγμό της Ελένης αφού ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση όταν οι δύο κατηγορούμενοι την πέταξαν στη θάλασσα. Αν και ήταν βαριά χτυπημένη στο κεφάλι αν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο υπήρχαν ελπίδες να ζούσε σύμφωνα με το ιατροδικαστή, ο οποίος προχώρησε σε μια σημαντική επισήμανση ότι το άψυχο σώμα της νεαρής δεν έφερε σημάδια που να καταδεικνύουν ότι η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί. «Η μετακίνηση του σώματος (του θύματος) δεν θα ήταν ομαλή. Το σώμα της θα είχε προσκρούσει κάπου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σώμα μεταφέρθηκε βιαίως, δεν υπάρχει αυτό το τραβολόγημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως η άποψή του είναι πως η μεταφορά του θύματος δεν μπορεί να έγινε από ένα άτομο.

Αναφερόμενος στα τραύματα επισήμανε ότι το αχνό σημάδι στον τράχηλο είναι απολύτως συμβατό με προσπάθεια στραγγαλισμού του θύματος και άλλα σημάδια που έδειχναν ότι  υπάρχει πλήξη εν ζωή, είπε ο ιατροδικαστής.

Όσο για τους δύο κατηγορούμενους ζήτησαν να εξεταστούν από  ψυχίατρο (αίτημα το οποίο απορρίφθηκε) ενώ συνεχίζουν να τηρούν την ίδια στάση να τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κρήτη ΤΩΡΑ. Η 25χρονη καλλονή και ο έρωτας απο το Facebook που κατέληξε στη βίζιτα

My Style Rocks-Η Ραμόνα απαντά στις κατηγορίες-“Αν έντυνα εγώ την Κιάρα θα…”