Συνέβη χθές. Ο Πούτιν παρασημοφόρησε Έλληνα επιχειρηματία

Ύψιστη διάκριση για τον πρόεδρο του Ομίλου ξενοδοχείων, Νίκο Δασκαλαντωνάκη, συνιστά η παρασημοφόρηση στη Μόσχα, από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας. Η επίσημη τελετή έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο στις 4 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή τον εθνικό εορτασμό για την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας.
Όπως σημειώνεται απο στελέχη του Ελληνικού Ομίλου η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς συμβολής και προσφοράς του κ. Δασκαλαντωνάκη, ως επίτιμου Προξένου Κρήτης και Δωδεκανήσων αλλά και ως επιχειρηματία στον κλάδο του Τουρισμού, στην προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και τη διάδοση του ρωσικού πολιτισμού.
Υπογραμμίζεται ότι ο συγκεκριμένος τίτλος έχει απονεμηθεί σε ελάχιστους Έλληνες, ενώ ο κ. Δασκαλαντωνάκης ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας ανάμεσα σε διεθνείς προσωπικότητες στη συγκεκριμένη τελετή, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο της παρασημοφόρησής του ο κ. Δασκαλαντωνάκης αφού ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την «ύψιστη τιμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η αναγνώριση αυτή στο πρόσωπό μου, αντανακλά την ευόδωση των κοινών μας προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Πρόσθεσε δε ότι: «ως άνθρωπος και επιχειρηματίας του τουρισμού, που στα ξενοδοχεία μου καλωσορίζω κάθε χρόνο χιλιάδες Ρώσους τουρίστες, θεωρώ ως αυτονόητο σκοπό μου τη στήριξη και την συνέχιση της οικονομικής και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας μέσα από την αυθεντική φιλοξενία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποκαλυπτικό παρασκήνιο. Τέλος το «Final Four». Μετακομίζει ή κόβεται….

Βατερλό στον Σκαϊ. “Τελειώνουν” την Τσολάκη με συνοπτικές διαδικασίες…