Βαγγέλης Μαρινάκης
in

Παρασκήνιο. Ο Μαρινάκης μπαίνει με 50 εκατομμύρια στη Forthnet

Οι πληροφορίες, που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, κάνουν λόγο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες αναφορικά με την απόκτηση από την πλευρά Μαρινάκη των προς πώληση συμμετοχών και δανείων, έναντι ενός τιμήματος που εμφανίζεται να κινείται στα επίπεδα των 40 – 50 εκατ. ευρώ, με σημαντικό δηλαδή «κούρεμα» έναντι των κεφαλαίων που έχουν τοποθετήσει οι τράπεζες στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Τραπεζικές πηγές επιβεβαιώνουν στο Capital την κατάθεση πρότασης από την πλευρά Μαρινάκη και αναφέρουν πως στην παρούσα φάση το ζήτημα βρίσκεται σε φάση συζητήσεων. Επισημαίνουν ότι λόγω των χαρακτηριστικών της πρότασης, ουδείς μπορεί να προδικάσει την κατάληξη του ενδιαφέροντος. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η πρόταση της πλευράς Μαρινάκη αξιολογείται «με ενδιαφέρον», καθώς διαφοροποιείται σημαντικά από αυτή που είχε εμφανιστεί να είχε καταθέσει ο προηγούμενος ενδιαφερόμενος, το σχήμα Antenna Group – Blackstone, το οποίο διενέργησε προ τριμήνου confirmatory due diligence (οικονομικός, νομικός και λειτουργικός έλεγχος) στη Forthnet.

Η πλευρά Antenna Group – Blackstone, έπειτα από την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Vodafone-Wind, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης του συνόλου της έκθεσης που κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, είχαν ξεκινήσει επισήμως διαδικασίες συζητήσεων με τη Nomura, σύμβουλο πώλησης, και τις τράπεζες.

Μάλιστα, είχαν φθάσει στο σημείο να πραγματοποιήσουν σχετικές επαφές με προμηθευτές (παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιακού υλικού κ.α.) της Forthnet, μεταξύ των οποίων την Eutelsat Communictions και άλλους.

Η πρόταση που διατυπώθηκε από το σχήμα Antenna Group – Blackstone δεν φάνηκε να ικανοποιεί τις πιστώτριες τράπεζες, κάτι που έφερε στο προσκήνιο τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος του ομίλου Μαρινάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο capital

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρώην συνεργάτης της Ντίνας ολόγυμνος με μπότες στα…απόκρυφα

Που πας αγάπη μου με τέτοια διαφάνεια; Θες να μας τρελάνεις;