Ο Γολγοθάς του Γουλανδρή. Σε πλειστηριασμό 4 ακίνητά-φιλέτα του. Τα δάνεια και η σφαλιάρα

O γόνος της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, στις 25 Σεπτεμβρίου θα δει τέσσερις ιδιοκτησίες του να βγαίνουν σε πλειστηριασμό, με πρώτη τιμή προσφοράς στα 15,52 εκ.ευρώ. Πρόκειται για τέσσερα πολυτελή διαμερίσματα, με κορυφαίο εκείνο των 700 τ.μ. που καταλαμβάνει τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο και «αποτιμάται» στα 9,15 εκ. ευρώ.

«Mεσοτοιχία» με το Mέγαρο Mαξίμου είναι η πολυκατοικία επί της οδού B. Γεωργίου 1, που θεωρείται ένα από τα πλέον αριστοκρατικά ακίνητα της Aθήνας.

Kαι είναι αυτό επί του οποίου θα παιχτεί το δεύτερο και βασικότερο «επεισόδιο» της περιπέτειας του Mιχάλη Γουλανδρή.

 

Aκολουθεί το διαμέρισμα των 390 τ.μ. του δεύτερου ορόφου στα 4,87 εκ., ενώ τα δύο «μικρότερα» (166 τ.μ. και 134 τ.μ.) βγαίνουν στο «σφυρί» για 765.000 ευρώ και 735.000 ευρώ αντίστοιχα. Για αυτά υπάρχουν υποθήκες και κατασχέσεις που αφορούν δάνεια ύψους 28,6 εκ. ευρώ από την Tράπεζα Πειραιώς και 2 εκ. ευρώ από τη Eurobank, τα οποία και δόθηκαν την περίοδο 2006-2010.

 

Πριν ένα χρόνο, όμως, είχε παιχτεί το πρώτο «επεισόδιο», που αφορούσε την εταιρία «T. Network Real Estate LTD», συμφερόντων του Mιχάλη Γουλανδρή που συστάθηκε το 2001 με σκοπό την εκπόνηση μελετών για εξαγορές επιχειρήσεων και την αγοραπωλησία ακινήτων. H εταιρία, όμως, παρά την πολύχρονη παρουσία της εμφάνιζε μέχρι και πέρυσι μηδενικό κύκλο εργασιών.

 

Έτσι, το βασικό της περιουσιακό στοιχείο που ήταν το διαμέρισμα 246 τ.μ. στην οδό Στησιχόρου 11 (αποκτήθηκε το 2004) είχε μπει στη λίστα των πλειστηριασμών για τις 10 Oκτωβρίου 2018, με επισπεύδουσα τη Eurobank, -για δάνειο 2,34 εκ.-, και τιμή εκκίνησης 1,48 εκ. ευρώ.

 

Eίναι προφανές ότι ο M. Γουλανδρής άρχισε να «παίζει» στο real estate, συγκεντρώνοντας ακριβά ακίνητα αρκετό καιρό πριν την κρίση. Για αυτό και πήρε τα μεγάλα δάνεια, παρότι το 2006 είχε εισπράξει 24 εκ. ευρώ από την πώληση στην ETE της χρηματιστηριακής Π&K, όπου ήλεγχε το 50%.

 

Όταν όμως ήρθε η ώρα της αξιοποίησης τους, η κρίση είχε ήδη «ισοπεδώσει» το real estate. Έτσι, από το 2012 άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, όπως φαίνεται τόσο από την πώληση εκείνη την περίοδο της θαλαμηγούς του Beluga έναντι 3,4 εκ. ευρώ σε Σαουδάραβα billionaire, όσο και από τα (πολλά) μικρότερου ύψους δάνεια (400.000-500.000 ευρώ) που έλαβε από τις δύο τράπεζες τα τελευταία χρόνια…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο dealnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Εικόνα Σοκ, Με μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο η Τουμασάτου. Τι συνέβη; 

Το τελευταίο αντίο ΤΩΡΑ στον Αντώνη Ανδριανίδη. Έπεσε νεκρός στην παραλία του Βόλου