Serial Killer-Κύπρος. 25η ημέρα ερευνών. Οι ψυχές στον βυθό της λίμνης περιμένουν “ανάπαυση”

Δεν μπορεί να το κατανοήσει νοήμων άνθρωπος αυτό που συμβαίνει στο νησί της Αφροδίτης εδώ και έναν περίπου μήνα. Είναι ποτέ δυνατόν; Παιδάκια ρε άρρωστε; Και έχεις και δυο παιδιά; Πώς μπόρεσες; 

Ημέρα 25η… Ο Γολγοθάς συνεχίζεται. Οι ψυχές που είναι ακόμη πεταμένες στις λίμνες, περιμένουν ανάπαυση. Η επιχειρησιακή ομάδα συνεχίζει να ψάχνει επίμονα για σορούς. Η Κύπρος ακόμη παγωμένη μπροστά στη φρίκη που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Σχεδόν ένα μήνα από τη μαύρη μέρα της 14ης Απριλίου, όπου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, κι ακόμα οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τελευταίων δύο από τα επτά πτώματα γυναικών και παιδιών, που σκόρπισε σε διαφορετικά σημεία, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς.

Είκοσι πέντε ολόκληρες μέρες κι ακόμα αναζητούνται τα πτώματα της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε.

Από το πρωί επαναρχίζουν ξανά οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα θανάτου, στην οποία βρίσκεται η σορός άτυχης Μαρικάρ η οποία δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό της βαλίτσας συνεχίζονται και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς από τα μέλη της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, δύτες αλλά και τον χειριστή του sonar, το οποίο σαρώνει καθημερινά την Κόκκινη Λίμνη.

 

Οι έρευνες αναμένεται από σήμερα να επικεντρωθούν τόσο στη δυτική όσο και στη βόρεια πλευρά της λίμνης, έτσι ώστε να ελέγχονται και να αποκλείονται τα σημεία που δεν εντοπίζεται οτιδήποτε.

Χθες, παρότι δύτης εισήλθε στα νερά της Λίμνης, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της βαλίτσας, αφού η λάσπη που σηκώθηκε στη λίμνη, αλλά και οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο, κατέστησαν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Σε κάποια στιγμή πάντως, ο δύτης ανέσυρε από το νερό δύο αντικείμενα, ωστόσο όπως διαφάνηκε δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, αλλά επρόκειτο για σκουπίδια, απ’ αυτά που συνήθως άφηναν ασυνείδητοι στο χώρο.

 

Την ίδια ώρα το sonar αρχίζει τις προετοιμασίες για έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, για την οποία οι έρευνες διακόπηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού με τη χρήση σκαφάνδρου δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Την εξάχρονη, κόρη του πρώτου θύματος που ανασύρθηκε από το μεταλλείο του Μιτσερού, είχε πετάξει στη λίμνη ο 35χρονος ύποπτος, αφότου όπως ισχυρίζεται, είχε χάσει τη ζωή της λόγω κατάποσης εμεσμάτων. Παρόλα αυτά η Αστυνομία διερευνά εναντίον του υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και για το εξάχρονο αγγελούδι.

 

Πάντως, όσο περνούν οι μέρες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, όλο και πιο ορατό είναι το ενδεχόμενο οι Αρχές να οδηγηθούν σε plan c για να εντοπίσουν τα πτώματα και να βάλουν επιτέλους μια τελεία στη φρικτή αυτή σειρά δολοφονιών που συγκλονίζει τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Scotland Υard, πενταμελής ομάδα της οποίας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο για να ενισχύσει τις έρευνες, έτσι ώστε σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη να μεταφερθεί στην χώρα μας ένα υπερσύγχρονο ραντάρ διείσδυσης εδάφους, το οποίο θα φτάνει μέχρι τα πετρώματα της λίμνης.

Με αυτό τον τρόπο οι Αρχές θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο και κάτω από τη λάσπη η οποία σκεπάζει τα πάντα μέσα στις λίμνες, κάνοντας το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Reporter.Cy

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. “Η σχέση μου με την Καλογρίδη είναι…”

Κουκλί. Είναι κόρη Ελληνίδας παρουσιάστριας. Την αναγνωρίζετε;