in

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βάζει σήμερα 165 εκατομμύρια ευρώ στον Σκορπιό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης των 165 εκατ. ευρώ του Ρώσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε μια υπερπολυτελή τουριστική μονάδα VIP, στην οποία θα φιλοξενούνται τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz και οι μεγιστάνες του πλούτου.

Μόλις η μοναδική κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, μεταβίβασε την άνοιξη του 2013 τον Σκορπιό, αντί 100 εκατ. ευρώ στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αμέσως άρχισαν να μπαίνουν σε εφαρμογή τα σχέδιά του για την τουριστική εκμετάλλευσή του, η οποία θα απευθύνεται σε πρόσωπα πολύ υψηλού εισοδήματος με παγκόσμια εμβέλεια και ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ετσι, δρομολογήθηκε το επενδυτικό σχέδιο του Ρώσου επιχειρηματία και προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΣ Μονακό, το οποίο φτάνει τα 165 εκατ. ευρώ (πλέον του ΦΠΑ). Ο Σκορπιός σε λιγότερο από τρία χρόνια θα βγει από τον μαρασμό που χτύπησε την οικογένεια Ωνάση (θάνατοι, διαζύγια κ.λπ.) και όχι μόνο θα ανακτήσει τα χαμένα χρόνια, αλλά και θα γίνει διεθνές κέντρο συγκέντρωσης και τόπος διακοπών για τους κροίσους και τα γνωστά ονόματα της τέχνης, του κινηματογράφου, του ποδοσφαίρου κ.ά.

Τι θα κατασκευαστεί στον Σκορπιό

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της στρατηγικής επένδυσης, ενώ οι δασικές εκτάσεις ανέρχονται σε 400.937 τ.μ. και οι μη δασικές σε 430.947 τ.μ. Η επένδυση περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων και 60 κλινών, αποτελούμενο από 12 κτίρια, pink house δύο ορόφων, lounge λουομένων, spa, αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών, καθιστικά, κοινόχρηστους χώρους, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, χώρο ψυχικής και σωματικής υγείας (yoga), παιδότοπο, beach volley, πισίνες, τεχνητή λίμνη, ελικοδρόμιο, μονάδα αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μεγάλο οδικό δίκτυο, πτηνοτροφικές μονάδες, αγροτική φάρμα, αμπελώνα, οπωρώνα, λαχανόκηπους κ.λπ. Πάντως, διευκρινίζεται ότι η ύδρευση του Σκορπιού θα γίνεται προσωρινά από τη Λευκάδα με υδροφόρες.

Ακόμη, προβλέπεται στεγασμένη εγκατάσταση για διάφορα αθλήματα (multi-sports facility) σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος), η οποία θα περιλαμβάνει γυμναστήριο, χώρο bowling, χώρο ηλεκτρονικού προσομοιωτή σκοποβολής εσωτερικού χώρου, γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, τένις διεθνών προδιαγραφών, καθώς και δραστηριότητες σκοποβολής και ιππασίας, αρένα ιππασίας ανοιχτού χώρου. Οι εγκαταστάσεις σταβλισμού των αλόγων στα δυτικά του νησιού θα επεκταθούν ώστε να έχουν χωρητικότητα 10 ίππων και θα μετατραπούν σε ιππικό κέντρο με αρένα ιππασίας ολυμπιακών προδιαγραφών και διαστάσεων. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, σε αμφιθεατρικό ανάγλυφο του εδάφους και με ιδανικό προσανατολισμό.

Εκτός από το βασικό κύριο κεντρικό κτίριο των δύο επιπέδων με 7 δωμάτια VIP (πολυτελείς σουίτες), θα κατασκευαστούν ακόμη 12 νέες υπερπολυτελείς βίλες επιφάνειας από 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία. Ακόμη, θα γίνει ανακαίνιση των υπαρχουσών παραλιακών ιστορικών μονοκατοικιών της ανατολικής (east beach) και νότιας (south beach) πλευράς του νησιού, στις οποίες έχουν διαμείνει και φιλοξενηθεί επί των εποχών της παγκόσμιας κυριαρχίας του Αριστοτέλη Ωνάση διεθνείς προσωπικότητες και έχουν γίνει πάρτυ και εκδηλώσεις που έχουν καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα στο βιβλίο των jet setters ανά τον κόσμο.

Πάντως, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, οι πολυτελείς βίλες του Σκορπιού θα εκμισθώνονται σε υψηλά επίπεδα, τα οποία θα ανέρχονται περί τα 20.000 ευρώ την εβδομάδα κατά μέσο όρο, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί οριστικά η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία Μυκήναι, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται ακόμα πρόωρο.

Η συνολική δόμηση στο νησί θα ανέλθει περίπου σε 22.000 τ.μ. Δηλαδή πλέον των 3.994 τ.μ. υφιστάμενων κτισμάτων τα οποία θα ανακαινιστούν, θα ανεγερθούν παράλληλα και νέα κτίσματα συνολικής επιφάνειας 17.634 τ.μ.

Για τα νέα κτίρια ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής είναι 0,05, η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη είναι μέχρι 10% και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι το προβλεπόμενο στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (νόμος 4067/2012), με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου, το ύψος των οποίων μπορεί να φτάνει μέχρι τα 15 μέτρα, καθώς θα ανεγερθεί «αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα» τοπόσημο (αντικείμενο/κτίριο το οποίο χαρακτηρίζει έναν συγκεκριμένο τόπο, όπως ένα εμβληματικό κτίριο, έργο τέχνης, γλυπτό κ.λπ.).

Η επένδυση θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της τουριστικής μονάδας και πολλαπλάσιες θέσεις κατά την κατασκευή της, ενώ θα επιφέρει την κάλυψη τουλάχιστον 50% των θέσεων εργασίας από την τοπική κοινωνία των πέριξ νησιών. Ακόμη, θα παραχωρηθεί ποσό 50.000 ευρώ ετησίως από την έναρξη λειτουργίας της επένδυσης και για 10 έτη στους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου για την υποστήριξη σχολείων, νοσοκομείων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπηρεσιών καθαριότητας κ.λπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Serial-Killer στην Κύπρο. Φρίκη. Ο Μεταξάς σκότωσε στο ξύλο την Asmita

Χυδαίο. Βεβήλωσαν τον τάφο της 3χρονης Ραφαέλας στα Τρίκαλα.