Δικαιώθηκε ο Σφυράκης. Αθωώθηκε για την κατηγορία της ρευματοκλοπής

Στην πλήρη απαλλαγή του Νεκτάριου Σφυράκη από την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας (ρευματοκλοπή) κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ο τραγουδιστής που σημείωσε δεκάδες επιτυχίες τη δεκαετία του ‘90, ύστερα από μία μακρά δικαστική περιπέτεια, κρίθηκε τελικά αθώος. Το ευχάριστο γεγονός άκουσε ο ίδιος από τα χείλη της προέδρου, αφού ήταν παρών στη δίκη. Για λίγα λεπτά, όσο διήρκησε η ακροαματική διαδικασία, ο τραγουδιστής κάθισε το εδώλιο για την οφειλή που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, ύψους 2.500 ευρώ. Ο ίδιος επεσήμανε πως έχει εξοφλήσει προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και το δικαστήριο κατέληξαν στο ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος, σύμφωνα με το 384 ΠΚ. Στην παράγραφο 3 της επίμαχης διάταξης αναφέρεται πως ο υπαίτιος κλοπής «απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν, μέχρι το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αποδώσει το πράγμα και δηλώσει ο παθών ή οι κληρονόμοι του ότι δεν έχουν άλλη αξίωση από την πράξη ή ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα, καταβάλλοντας αποδεδειγμένα ή κατά δήλωση του παθόντος ή των κληρονόμων του το κεφάλαιο και τους τόκους υπερημερίας».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αναβαλλόταν κάθε φορά που έφτασε να δικαστεί, καθώς ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης είχε προχωρήσει σε ρύθμιση και σταδιακά εξοφλούσε το ποσό. Από το 2017, όταν η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο για πρώτη φορά, είχε γίνει γνωστό πως η ρύθμιση του χρέους αφορούσε 14 ισόποσες δόσεις, τις οποίες ο κατηγορούμενος όφειλε να καταβάλει έως τις 19 Νοεμβρίου του 2018, όπως και έκανε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παπαράτσι. Έλληνας ηθοποιός στο μετρό προσπαθεί να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ αλλά…

Ο Μάνεσης με διαφορά πρώτος. Ανέβηκε η Χρηστίδου…(Τηλεθέαση)