Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ένταση στη δίκη με την έναρξη κατάθεσης των μαρτύρων

Μεγάλη ένταση υπήρξε στο δικαστήριο με την έναρξη κατάθεσης των μαρτύρων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι επιτέθηκε στην 20χρονη πρώην συντροφό του η οποία καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας είπε πως ο ίδιος της είχε αποκαλύψει μετά το έγκλημα ότι το έκανε κατ΄ εντολή του «Κλόντι», του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης «Κορυδαλλός-mafia».

Ο κατηγορούμενος παρενέβη φωνάζοντας ότι «επειδή φοβάται γι αυτό τα λέει…είναι αγράμματη δεν ξέρει. Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει για τον Όλντι (σ.σ συγκατηγορούμενος του στην υπόθεση) όχι για τον  Κλοντι». Όταν όμως η 20χρονη επέμεινε τότε άρχισε να την βρίζει και προσπάθησε να πάει προς το μέρος της, τον εμπόδισαν όμως οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. «Μπραχιμαι ακόμα με απειλείς;», είπε στρεφόμενη προς το μέρος του η 20χρονη, που παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι μόλις έγινε γνωστή η κατάθεσή της κατά την ανακριτική διαδικασία, ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα σκοτώσει την ίδια και συγγενικά της πρόσωπα αν δεν την αλλάξει. «Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο», είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο να αντιδρά λέγοντας «αν είναι έτσι γιατί δεν την έχουμε σκοτώσει ακόμα;».

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμα πως το βράδυ της δολοφονίας ο Μπραχιμάι επέστρεψε στο σπίτι τρομαγμένος και της είπε ότι είχε σκοτώσει τον δικηγόρο. Μαζί του ήταν και ο καταζητούμενος Άλεξ Μάτα. «Μου είπε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά μόνο να τον τραυματίσει», πρόσθεσε. Στο δικαστήριο κατέθεσε και αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την υπόθεσης ο οποίος επιβεβαίωσε στο δικαστήριο πως η κλήση στον Μιχάλη Ζαφείροπουλο για το επίμαχο ραντεβού του θανάτου  έγινε από τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Μπραχιμάι.

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σε δήλωση του ο «Κλοντι» αναφερόμενος σε δημοσιέυματα που σχετίζονται με την εμπλοκή του στο «Κορυδαλλός-mafia” αρνήθηκε την εμπλοκή του σε συμβόλαιο θανάτου. «Είναι χωρίς αντίκρυσμα ο θορυβος που έχει προκληθεί γύρω από το πρόσωπό μου, είναι πλασματική η εικόνα που δημιουργήθηκε για εμένα», ανέφερε μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας πως ούδεποτε έδωσε εντολή στους φυσικούς αυτουργούς για τις δολοφονίες Ζαφειρόπουλου και Μπάκο, ούτε για την επίθεση στο Μικρολίμανο ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση εκβίασης του Δημήτρη Τσοβόλα υποστήριξε πως απλώς ζήτησε πίσω τμήμα της αμοιβής του δικηγόρου καθώς εν τέλει δεν παραστάθηκε σε υπόθεσή του. Ζήτησε τέλος να κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο Α. Αραβαντινός.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου.

Πηγή:  real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Η κόρη της Λάσκαρη αποχαιρετά τον Γεωργίτση: «Καλό ταξίδι. Σε αγαπούσε πολύ»

Σοκ με την υπόθεση δολοφονίας στα Τρίκαλα: Η 45χρονη είχε καταγγείλει 3 φορές τον σύζυγό της πριν τη σκοτώσει