Χρονιά αλλαγών στα media το 2019. ΑΝΟΙΓΕΙ και πάλι το MEGA

Με πολύ σημαντικές πολιτικές εξελίξεις από την άνοιξη και μετά είναι βέβαιο πως το 2019 είναι χρονιά νέων αλλαγών στα μίντια. Κυρίως στο χώρο της τηλεόρασης. Το 2018 ήταν κακή χρονιά για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με μελανότερο σημείο όλων το κλείσιμο του Mega. Του πρώτου ιδιωτικού σταθμού της ελληνικής τηλεόρασης.

 

Το 2019 θα είναι η χρονιά που θα ξανανοίξει το Mega. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Και τι εννοώ: Όπως μου έλεγε παράγοντας με μεγάλη εμπειρία όλα τα κανάλια που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία θα διεκδικήσουν την ταινιοθήκη.

 

Όμως θα ξεκινήσει και το κανάλι Μαρινάκη που ήδη βρήκε εγκαταστάσεις στο Μπουρνάζι, αυτές του παλιού Alter.

 

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το όνομα.

 

Και εδώ παίζεται το χοντρό παιχνίδι: Καθώς οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν θα βγάλουν «πακέτο» στον πλειστηριασμό το σήμα και την ταινιοθήκη του Mega ή ξεχωριστά.

 

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι με ποιο τρόπο θα βγουν τα «χρυσαφικά» και τα «διαμάντια» (σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με «ασημικά») στο «σφυρί».

 

Με κλειστούς φακέλους, με ανοιχτή δημοπρασία;

Το Mega λοιπόν που έπαψε να υπάρχει το 2018 είναι το κλειδί των εξελίξεων στα ελληνικά μίντια και το 2019. Στην περίπτωση που φυσικά (είναι και αυτό πιθανό) η ταινιοθήκη καταλήξει στον όμιλο Βαρδινογιάννη που ήδη ελέγχει Star και Alpha δημιουργείται ο μεγαλύτερος μιντιακός όμιλος στην Ελλάδα ever.

 

Εδώ θα είμαστε και θα τα γράφουμε. Με ρεπορτάζ και στην ώρα του. Όπως κάνω τόσα χρόνια τώρα. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μόνο εδώ. Ο Μαρτάκης “έβγαλε” διαμέρισμα μόνο απο τα εξτρά των εορτών

Τρυφερή εικόνα: Ο Βουτσάς με τον γιο του και τα λόγια της γυναίκας του