Έξι μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι… δεν δίνουν τα στοιχεία στη χήρα Φύτρου

Η Βαρβάρα Φύτρου, η γυναίκα που έχασε τον άνδρα της και τα δυο ανήλικα παιδιά της, ακριβώς 6 μήνες μετά, στις 23 Ιανουαρίου, ακόμα περιμένει το αυτονόητο: Να της δοθούν στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της στα ελληνικά δικαστήρια.

Διαβάστε παρακάτω μέρος της επιστολής της κυρίας Φύτρου:

«….Όπως προδήλως καταδεικνύεται από τα ανωτέρω, παρά τη σωρεία των περιγραφομένων Αιτήσεων μου προς τους άνω αναφερόμενους φορείς, ουδείς εξ αυτών έχει θέσει υπόψιν μου τα αιτούμενα έγγραφα, ώστε να τα έχω στη διάθεσή μου, προκειμένου να ασκήσω ορισμένη αγωγή χρηματικής ικανοποίησης, ένεκα ψυχικής οδύνης από τον άδικο χαμό της  οικογένειας μου, την 23η Ιουλίου 2018,  ενώπιον των διοικητικών και αστικών δικαστηρίων.

Δεδομένου μάλιστα,  ότι το βάρος αποδείξεως στα αρμόδια δικαστήρια, βαρύνει εμένα ως ενάγουσα, συντρέχει επείγουσα περίπτωση να διαταχθεί με απόφαση του Δικαστηρίου Σας, η χορήγηση αντιγράφων εκ των τηρουμένων εκ των αντιδίκων αρχείων, που αφορούν  στις πράξεις και παραλείψεις του, αναφορικά με την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018,  για την ενίσχυση των αγωγικών μου αιτημάτων επί της αγωγής μου ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών και Αστικών Δικαστηρίων, την οποία προτίθεμαι να καταθέσω άμεσα.

Είναι δε βέβαιο, ότι η πολυπλοκότητα  της υποθέσεως και οι πολλαπλές συναφείς μηνύσεις και εγκλήσεις που έχουν υποβληθεί για σειρά αδικημάτων κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής από έχοντες έννομο συμφέρον σε συνδυασμό με την αυτεπάγγελτη έρευνα, έχουν ως αποτέλεσμα τη χρονική καθυστέρηση άσκησης ποινικής δίωξης, πολλώ δε μάλλον της παραπομπής των κατηγορουμένων στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια και της καταδίκης των ενόχων.

Καθ’ όλη αυτή τη χρονική διάρκεια της έρευνας θα απολέσω, εκ των πραγμάτων, σημαντικά έννομα δικαιώματά μου (πχ. τόκοι, καθυστέρηση κατάθεσης αγωγής, προθεσμίες, επιδόσεις), τα οποία είναι δυνατό να αποφευχθούν μόνο  με την αποδοχή από το Δικαστήριο Σας της παρούσης Αίτησής μου».

 

Η αλήθεια είναι πως η κ. Φύτρου-Βουκάκη προσπαθεί δια του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου να πάρει μια σειρά στοιχείων που αφορούν τις ενέργειες της «Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος» (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) την κρίσιμη μέρα της τραγωδίας.

Η Πυροσβεστική ακατανόητα, όπως γράφει το dikastiko.gr αρνήθηκε να τα δώσει. Το απίστευτο του πράγματος είναι πως η διπλή άρνηση παροχής των στοιχείων έρχεται μετά από εισαγγελική παραγγελία με την οποία διατάσσεται το πυροσβεστικό σώμα να παραδώσει τα στοιχεία αλλά τελικά αρνείται να συμμορφωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Τηλεθέαση. Πτώση της Στεφανίδου. Τα μονοψήφια η Μενεγάκη και η Κουτσελίνη

Η απολογία του Αλβανού δολοφόνου της Τοπαλούδη για τον Βιασμό: “Έκαναν σέξ”