Τα “θολά” σημεία στην απαγωγή Μαυρίκου. Τα “κονέ” με τον Κορυδαλλό και τα “πακέτα”.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται μετά την επανεμφάνιση του κ. Μαυρίκου αποτελούν συνέχεια κι ίσως αυξάνονται, εκείνων που είχαν δημιουργηθεί μετά την αρπαγή του.

Ο 51χρονος ήταν πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία.  Χωρίς ο ίδιος ποτέ να κατηγορηθεί. Κάτοχος παλαιότερα τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών. Ακόμη είχε προχωρήσει στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, εκτός από τη Ρωσία και στη Βουλγαρία.
Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, λιμενικούς, πρώην κρατικούς υπαλλήλους κλπ. Επίσης φέρεται να είχε οικονομική συμμετοχή σε ποδοσφαιρική ομάδα την περίοδο που ένας εκ των παραγόντων της είχε βρεθεί νεκρός στην Πάρνηθα (σσ. ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοχειρία).

Επιπλέον στις 29 Φεβρουαρίου 2012 είχε εκραγεί βόμβα έξω από εταιρεία σε Καμίνια που ανήκει σε συγγενή του. Η σχετική έρευνα ολοκληρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ το 2015, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε (σσ. οι οικείοι του επιχειρηματία την απέδωσαν σε λάθος). Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι συνολικά η υπόθεση της εξαφάνισης του 51χρονου έχει πολλά «θολά σημεία» που θα πρέπει να διευκρινισθούν πέρα από τις καταθέσεις του επιχειρηματία.

Επρόκειτο για απαγωγή ή για μία πολυήμερη «κράτηση» με στόχο την απόσπαση χρημάτων αλλά ίσως και την επίλυση οικονομικών ζητημάτων; Ο 51χρονος όμηρος αναγνώρισε τους απαγωγείς του και επιχειρεί  για λόγους ασφαλείας του να μην υπάρξει καμιά περαιτέρω έρευνα για τη υπόθεση;»

Ο 51χρονος εμφανίσθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.  μία ημέρα αφότου φέρεται ν’ απελευθερώθηκε από τους «απαγωγείς» του. Με επίκληση ότι ήθελε να ξεκουρασθεί! Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις 15 περιπτώσεις απαγωγών στην χώρα μας όπου οι όμηροι έσπευσαν να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ και υπήρχε συνεχής «ανοικτή» γραμμή με αστυνομικούς διαπραγματευτές κλπ.
Σύμφωνα τουλάχιστον με διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. ο 51χρονος έδωσε ασαφείς εξηγήσεις σχετικά με όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, τον χώρο που είχε κρατηθεί, τον τρόπο και τον τόπο που αφέθηκε ελεύθερος, τις διαπραγματεύσεις του με τους αγνώστους δράστες και ποιες ήταν οι απαιτήσεις τους. Σε μία κατάθεση που είχε πολλά «λογικά κενά».
Ωστόσο προβληματίζει ότι ο ίδιος, μετά την κατάθεσή του εξέδωσε ανακοίνωση  όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι «θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους κοντινούς η απλούς γνωστούς στην τόσο καταλυτική βοήθειά τους».

 

 

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Στεργιανού χώρισε μετά το Next top Model. Ο πρώην είναι πλεόν με την Αλεξάνδρου

Βίντεο Ντοκουμέντο. Έτσι σκότωσαν τον “κουρεμένο”