Ποιος ζητάει απο την Ραχήλ Μακρή…400.000 ευρώ και γιατί…

Χρηματική ικανοποίηση ύψους 400.000 ευρώ διεκδικεί την ερχόμενη εβδομάδα από τη Ραχήλ Μακρή ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χαρζηδάκης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας.
Ο πρώην δήμαρχος, σύμφωνα με το News247, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά από ερώτησή της στη Βουλή για χαριστική χρηματοδότηση, ύψους 400.000 ευρώ, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προς το Ίδρυμα Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε η ίδια, σημαντικό ρόλο για την ανάληψη του έργου έπαιξε πως ο πρώην δήμαρχος είχε βαφτιστεί από τον Κων. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το Διον. Χατζηδάκη, με το περιεχόμενο της ερώτησης που υπέβαλε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων η τότε βουλευτής, αλλά και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με το ζήτημα, «προσέβαλε παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητά μου, προκαλώντας του σημαντική ηθική βλάβη».
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι:
  • «Η εναγόμενη παραθέτει σειρά αναληθών γεγονότων, τα οποία είναι αντικειμενικώς ικανά να πλήξουν -κι όντως πλήττουν- την προσωπικότητά και τη δημόσια εικόνα μου».
  • Οι αναφορές είναι «συκοφαντικές και προσβλητικές», καθώς «διαδίδουν -και μάλιστα με τη χρησιμοποίηση διατυπώσεων που έχουν σκωπτική και απαξιωτική διάθεση- αναληθείς και βλαπτικούς της τιμής μου ισχυρισμούς, ότι δήθεν η προσωπική μου σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό με παρακίνησε να επιβαρύνω παρανόμως τους δημότες του Παλαιού Φαλήρου, με το ποσό των 400.000 ευρώ, που συνιστούσαν τη δαπάνη του έργου».
Στην αγωγή αναφέρεται ότι:
«Η Ραχήλ Μακρή επέλεξε να διαδώσει ψευδώς ότι δήθεν ο Δήμος ανέλαβε παρανόμως το επίμαχο έργο, αποκρύπτοντας το ισχύον νομοθετικό καθεστώς και αποδίδοντας το κίνητρο της εμπλοκής του Δήμου αποκλειστικά στις στενές προσωπικές μου σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου υποστηρίζει ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ενώ η χρηματοδότηση του έργου δεν ήρθε από το Δήμο αλλά μέσω του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Καταλήγει δε λέγοντας: «είναι απολύτως σαφές ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα δαπάνης δημοτικών εσόδων, ούτε ασφαλώς μπορεί να τεθεί θέμα ανταποδοτικότητας του έργου προς τους δημότες».
Πηγή: dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρώην καναλάρχης-εφοπλιστής αφήνει τα καράβια και “κατεβαίνει” για Δήμαρχος!

Έβαλαν κάμερα στο ντους για να βλέπουν τη νταντά να κάνει μπάνιο!