Μπαίνουν τα θεμέλια της επένδυσης 165 εκατ. ευρώ του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στο θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση ύψους 165 εκατ. ευρώ του Ρώσου μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, στο ιστορικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, τον Σκορπιό.
Χθες Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 εγκρίθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του χωρικού σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ), με το οποίο οριοθετούνται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης. Ο Ρώσος μεγιστάνας θα κατασκευάσει τουριστικό κατάλυμα πέντε αστέρων και 60 κλινών, πολυαθλητική εγκατάσταση, σπα, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα, αρένα ιππασίας, αλλά και θα εκσυγχρονίσει και θα επεκτείνει της υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις.
Η έκδοση της οικοδομικής άδειας αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, και θα απασχοληθούν σε αυτό 120 εργαζόμενοι. Στο επίκεντρο της επένδυσης θα βρεθεί η ανάπτυξη περίπου 20 πολυτελών βιλών, επιφάνειας από 500 τ.μ. έως 1.200 τ.μ. εκάστη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σκορπιός αγοράστηκε το 2013 από τη ρωσική οικογένεια των Ριμπολόβλεφ από την Αθηνά Ωνάση, κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση. Το ποσό δεν γνωστοποιήθηκε επισήμως, αλλά μεσίτες ανέφεραν ότι ξεπέρασε τα 115 εκατ. ευρώ, όταν μόλις το 2008 φημολογείται ότι είχε κατατεθεί προσφορά που ξεπερνούσε τα 200 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η παρουσιάστρια και ο Γεωργούλης. Τι συνέβη μεταξύ τους;

Αυτή είναι η νέα παίκτρια του “Power of Love 2”. Σας θυμίζει κάτι; Είναι η αδερφή του…