Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας αγρότης

Σχεδόν 50 χρόνια ο πιο διάσημος μυστακοφόρος αγρότης καλλιεργεί τα λαχανικά του στην ελληνική γη. Με μεράκι, αγάπη και βαθιά επιστημονική γνώση …Κάτω από το χαρακτηριστικό καπέλο και το μεγάλο μουστάκι του Μπάρμπα Στάθη υπάρχει ο επιχειρηματίας από τη Δράμα, Ιωάννης Μιχαηλίδης.
Το εμπορικό σήμα με τον συμπαθή αγρότη είχε σαν έμπνευσή του το αλφαβητάρι της Α’ τάξης του δημοτικού σχολείου. Έκτοτε το σήμα πέρασε από «λίφτινγκ» 4 φορές με αλλαγές σε μικρές λεπτομέρειες αλλά με τα βασικά χαρακτηριστικά αναλλοίωτα. Τα προϊόντα Μπάρμπα Στάθης δεν ήταν μόνον η πρώτη παραγωγή κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα. Ήταν ένα εντελώς νέο concept για την εποχή που τα νοικοκυριά γνώριζαν μόνον τα φρέσκα φρουτολαχανικά από τη λαϊκή ή τα μανάβικα. Ήταν μια εποχή που οι λεγόμενες «λευκές συσκευές», όπως το ηλεκτρικό ψυγείο είχαν πλέον εδραιωθεί και κέρδιζαν διαρκώς έδαφος επιτρέποντας την αποθήκευση τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, η διείσδυση στην αγορά δεν ήταν εύκολη και απαιτούσε προσπάθεια. Όπως προαναφέρθηκε, την εποχή που κυκλοφόρησαν τα κατεψυγμένα προϊόντα του Μπάρμπα Στάθη, τα νοικοκυριά δεν είχαν καμία εξοικείωση με αυτά. Αντιθέτως, τα κατεψυγμένα θεωρούνταν φθηνή, ανθυγιεινή και υποδεέστερη επιλογή.
Χρειάστηκε περίπου 10 χρόνια μέχρι τα καινοτόμα – για την τότε αγορά- προϊόντα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να εδραιωθούν στην αγοραστική συνείδηση των Ελλήνων.
Το πρώτο προϊόν που καθιερώθηκε και έγινε σύμβολο για όλη την γκάμα των κατεψυγμένων του Μπάρμπα Στάθη ήταν ο αρακάς. Ενδεικτικό είναι, εξάλλου, ότι ο αρακάς ήταν το μοναδικό λαχανικό που είχε στο καλάθι του ο αγρότης, στο πρώτο σήμα του 1969.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεγάλη ένταση. Δικάζεται ο επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι βίασε την πρώην του στην Κάρπαθο

Τηλεθέαση. Η Ντίνα έκανε Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη και στον Σκαϊ έκαναν κηδεία με τα νούμερα της