Αποκάλυψη. Την ώρα που μπαίνουν φυλακή καθαρίστριες κάποιοι δήθεν καναλάρχες

Έχω ασχοληθεί με τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Φλαούνα εδώ και χρόνια. Μετά τις αποκαλύψεις μας ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης. Και ώς οφείλω παρακολουθώ την υπόθεση διακριτικά και με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

 

Με δεδομένο ότι ο άνθρωπος αυτός πληρωνόταν απο το κράτος χωρίς να πατάει ποτέ στο γραφείο του… προβληματίζομαι πολύ για τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης.

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα το 2018 να βάζεις φυλακή μια καθαρίστρια επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού, που στην τελική η γυναίκα δεν καθόταν αλλά καθάριζε δημόσιες τουαλέτες… χωρίς ρεπό και να αφήνεις ελεύθερο αυτόν που πληρωνόταν απο όλους εμάς χωρίς να κάνει τίποτε. Και μάλιστα να φέρεται να έχει εισπράξει 235.000 ευρώ απο το 1989 μέχρι το 2009 ήτοι κακούργημα και να κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος.

 

Με ομόφωνη απόφασή του (2039/2018), το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε στις 14 Νοέμβρη, αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσε κατά πλειοψηφία σε δεύτερο βαθμό τον «καναλάρχη » της Μεσσηνίας Νικόλαο Φλαούνα.

 

Σε πρώτο βαθμό ο Φλαούνας είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε κάθειρξη δώδεκα ετών για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε βαθμό που η ποινή που αντιμετώπιζε έφτανε μέχρι τα ισόβια, δεδομένου ότι του καταλογίστηκε ποσό 235.000 ευρώ. Επί σειρά ετών, από το 1989 μέχρι το 2009, εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, μισθοδοτούνταν και προαγόταν κανονικότατα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ της Μεσσηνίας !

 

Κι όμως, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου, με μοναδικό στοιχείο το λευκό ποινικό μητρώο. Τέτοιο ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται από τα δικαστήρια όχι μόνο στους κατηγορούμενους για ένοπλη αντικαθεστωτική δράση, αλλά ούτε σε καταδικαζόμενους για κοινά ποινικά αδικήματα.

 

Ανεξάρτητα, όμως, από τον «ευγενικό» χειρισμό, σημασία έχει πως ο Φλαούνας καταδικάστηκε ως απατεώνας .

 

Η μαρτυρία του συντάκτη του «kontra» Γερ. Λιόντου ήταν καταλυτική, γιατί ήταν απόλυτα ντοκουμενταρισμένη, σε αντίθεση με τις καταθέσεις κάποιων δημοσιογράφων-υπερασπιστών του Φλαούνα, που κατέθεσαν ότι ο Φλαούνας υπηρετούσε στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Γεωργίας.

 

Στο δεύτερο βαθμό, εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο ίδιος ο Τζουμάκας, για να καταθέσει ότι ο ίδιος είχε πάρει τον Φλαούνα στο γραφείο του, με προφορική εντολή!

 

Τι κι αν ο Γεράσιμος Λιόντος κατέθεσε ολόκληρο πακέτο αποφάσεων του Τζουμάκα, αποδεικνύοντας ότι όλες οι μετακινήσεις υπαλλήλων γίνονταν με υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύονταν στο ΦΕΚ;

 

 

Η πλειοψηφία του δικαστηρίου (3 προς 2) αθώωσε τον Φλαούνα, κάνοντας αναφορά κυρίως στη μαρτυρική κατάθεση του Τζουμάκα, επικαλούμενη «ορισμένες αμφιβολίες καθόσον αφορά την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της αξιόποινης πράξης της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου»!

 

Εχοντας διαβάσει τα αποσπάσματα αυτής της απόφασης, που δημοσιεύονται στην απόφαση του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του ΑΠ, δεν έχουμε κανένα δισταγμό να την χαρακτηρίσουμε κατάπτυστη.

 

Ο Αρειος Πάγος κάνει φύλλο και φτερό την αθωωτική απόφαση, σημειώνοντας ότι το Πενταμελές Εφετείο (η πλειοψηφία) «δεν έλαβε υπόψη του και δεν αξιολόγησε στο σύνολό τους όλα ανεξαιρέτως τα αποδεικτικά μέσα που είχε στη διάθεσή του για να διαμορφώσει την κρίση του, αλλά επιλεκτικά έλαβε υπόψη του και συνεκτίμησε μερικά μόνο από αυτά, καθώς και περικοπές κάποιων από αυτά»!

 

Και αναφέρει χαρακτηριστικά στοιχεία του αποδεικτικού υλικού, που ανατρέπουν αυτά που επιστράτευσε το Πενταμελές για να αθωώσει τον Φλαούνα.

 

Σημειώνει ακόμα ο Αρειος Πάγος ότι «περαιτέρω, η προσβαλλόμενη απόφαση περιέχει αντιφάσεις», τις οποίες και καταγράφει. Η αναίρεση στον ΑΠ ασκήθηκε, προφανώς, μετά από ενέργειες στελεχών του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους.

Εκείνο που έχει σημασία είναι πως η αναιρετική απόφαση, μολονότι δε δικάζει επί της ουσίας, δικαιώνει απόλυτα τις αποκαλύψεις για τον Φλαούνα. Η πρωτόδικη απόφαση επανήλθε (ποινή-χάδι κατά τη δική μας κρίση) και ο Φλαούνας θα δικαστεί πάλι από το Πενταμελές Εφετείο στις 20 φεβρουαρίου 2019 (με διαφορετική σύνθεση).

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsmessinia.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζευγάρι της σόουμπιζ ζει τον έρωτά του στην Πράγα ενάμιση χρόνο μετά τον γάμο του

Άλκης Κούρκουλος: Δείτε με ποιους γιόρτασε τα πρώτα γενέθλια μετά τον χωρισμό του (video)