Απαράδεκτο! 15χρονη Ελληνίδα βανδάλισε τη γέφυρα “Ponte Vecchio”.

Τελικά οι Έλληνες που έδωσαν τα “φώτα” του πολιτισμού σ’όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια εξάγουν και φαινόμενα προσβολής Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Ο λόγος για μια 15χρονη Ελληνίδα η οποία επισκέφθηκε με την οικογένειά της τη Φλωρεντία και προσπάθησε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο τη φράση «η Λίνα είναι τέλεια», πάνω στην ιστορική γέφυρα Πόντε Βέκιο!
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης της επιβλήθηκε πρόστιμο 160 ευρώ και της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα πρόκλησης ζημιάς σε ιστορικό μνημείο.
Η έφηβη βρισκόταν για διακοπές στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης με την οικογένειά της και με φίλους που ζουν στη Μπολόνια.
Αλήθεια οι γονείς της που ήταν; Με μια λέξη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Αν κάτι ανάλογο συνεβαινε στην Ακρόπολη τι θα λέγαμε;
Στην Ιταλία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά των βανδαλισμών, όπως και κατά της αναγραφής ονομάτων και φράσεων στην επιφάνεια των ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων της χώρας.
Να τονίσουμε ότι το Ponte Vecchio (“Παλαιό Γεφύρι”) είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο, στην Φλωρεντία, Ιταλία, γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε.
Αρχικά, τα μαγαζιά αυτά ήταν κρεοπωλεία, στις μέρες μας όμως οι κάτοχοι τους είναι κοσμηματοπώληδες, έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρασκήνιο “Power of Love 2” . Η αποχώρηση της Αργυρούς και οι αναταράξεις απο τα μυστικά της

Έσκασε τώρα. Η Ιατροδικαστική για την αιτία θανάτου του Άλεξ