Δολοφονία Τοπαλούδη. Τι γράφει Αλβανός δημοσιογράφος για τον 19χρονο ομοεθνή του στη Ρόδο

«Πριν μερικές ημέρες, δολοφονήθηκε στη Ρόδο νεαρή Ελληνίδα φοιτήτρια και ένας από τους δράστες ήταν Αλβανός. Κανείς Αλβανός δεν βγήκε να εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας», γράφει ο Αλβανός δημοσιογράφος Έσιντο Μπάρκαϊ, σε άρθρο του στην αλβανική εφημερίδα MAPO.

Στην Αλβανία ζει η ελληνική μειονότητα, στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 500 χιλ. Αλβανοί μετανάστες και εννοείται, θα υπάρχουν και τέτοια περιστατικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Έλληνας πολίτης που σκότωσε τον Αλβανό, εκπροσωπεί την Ελλάδα ή, αντίστροφα.

Είναι απαράδεκτες, γράφει ο Μπάρκαϊ, οι επιθέσεις που δέχθηκε τόσο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, μετά τα δύο αυτά περιστατικά, διότι η ορθόδοξη κοινότητα στην Αλβανία δεν έχει καμία σχέση μαζί τους.

Οι επιθέσεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν έναν σκοτεινό και κακόβουλο σκοπό, δεν στρέφονται μόνο εναντίον του Αρχιεπισκόπου αλλά εναντίον ολόκληρης της ορθόδοξης κοινότητας στην Αλβανία.

Πριν μερικές ημέρες, δολοφονήθηκε στη Ρόδο νεαρή Ελληνίδα φοιτήτρια και ένας από τους δράστες ήταν Αλβανός. Κανείς Αλβανός δεν βγήκε να εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας.

Εάν η φοιτήτρια ήταν αλβανικής καταγωγής, θα είχαν αρχίσει οι κατηγορίες. Άνθρωποι και κύκλοι που επιτίθενται εναντίον της ορθόδοξης Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου, καταλήγει το άρθρο, θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις τους διότι η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχουν καμία σχέση με αποτρόπαια περιστατικά που κρύβονται πίσω από τον ακραίο εθνικισμό, καταλήγει ο δημοσιογράφος Μπάρκαϊ.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τηλεθέαση. Πρώτοι οι “Κού-Κου”. “Χωρίς σάλιο” η πτώση της Σκορδά…

Η ώρα της Δικαιοσύνης. Ισόβια στον πατέρα που σκότωσε την 18χρονη κόρη του