Συνεχίζεται η απολογία του Ριχάρδου. Η ανακρίτρια οι ερωτήσεις και η προφυλάκιση

Η απολογία του έχει ξεκινήσει απο τις 12.00 και μέχρι αυτη την ώρα οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι πολύ λίγες.

Ο επιχειρηματίας θα απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας πριν αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος . Ένα από τα ζητήματα στα οποία έδωσε βάση η αστυνομική έρευνα είναι οι συνομιλίες που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της αστυνομίας και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία αλλά και πως βρέθηκε στα χέρια του ο θησαυρός που εντοπίστηκε κρυμμένος σε απίθανα σημεία. Μεταξύ αυτών, μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη η οποία είχε κατασκευαστεί στα σκαλοπάτια του υπογείου στο κεντρικό κατάστημα του στη λεωφόρο Πατησίων.

 

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, επιμελώς δημιουργημένη κάτω από το τελευταίο σκαλί ξύλινης κλίμακας που οδηγεί στο υπόγειο» βρέθηκαν δεκάδες αντικείμενα, ανάμεσά τους και ένα μαύρο μεταλλικό βαλιτσάκι με το κλειδί του το οποίο περιείχε 323 λίρες χρυσού χρώματος. Δίπλα του εντοπίστηκαν μέσα σε πλαστικά σακουλάκια, δαχτυλίδια, ρολόγια και άλλα τιμαλφή, ενώ πάνω στις συσκευασίες αναγράφονταν περιοχές της Ελλάδος ή αρχικά που παραπέμπουν σε ονόματα. Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για τα ευρήματα ανέφερε ότι «αποτελούν προσωπικά του αντικείμενα αγορασμένα κατά το παρελθόν και προορίζονταν για λιανικό εμπόριο στο μέλλον» .

Στο ίδιο κατάστημα βρέθηκαν στην κεντρική σάλα δύο χρηματοκιβώτια. Το πρώτο περιείχε πλάκες ασημιού και άλλων μετάλλων και το δεύτερο το ποσό των 83.480 ευρώ σε χαρτονομίσματα.

Έρευνες έγιναν στο γραφείο του γνωστού ενεχυροδανειστή, στο λογιστήριο και στους χώρους του υπογείου, απ’ όπου κατασχέθηκαν δεκάδες αντικείμενα, ενώ αντίστοιχες έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στα δύο σπίτια του στην Αθήνα και στην Κερατέα αμέτρητα κοσμήματα.

 

Πηγή: dikasitko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρασκήνιο. Αυτή η κατηγορία τηλεθέασης τελειώνει την καριέρα της Σπυροπούλου

Το ξέσπασμα και το ΣΟΚ του Ραφαηλίδη μετά την απομάκρυνσή του από το Open!