Στον Εισαγγελέα τώρα ο Φουρθιώτης. Τι συμβαίνει; Για ποιούς χτυπάει η καμπάνα;

Σας τα έγραφα χθές. Ο πόλεμος Φουρθιώτη με την Ραδιοτηλεοπτική δεν σταμάτησε με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων την 9η του Οκτώβρη. Αυτή τη φορά ο Μένιος με εξώδικό του στην Ένωση Συντακτών και στα στελέχη του Open-το οποίο κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών- περιγράφει τα όσα συμβαίνουν στο κανάλι με τις απομακρύνσεις πρώην συνεργατών του και την ανύπαρκτη στάση της Κόσσιαβα η οποία ώς εκπρόσωπος της Ένωσης όφειλε να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα του συλλογικού οργάνου των δημοσιογράφων και να προσπαθήσει να αποτρέψει τις απολύσεις.

Το εξώδικό είναι καταπέλτης. Διαβάστε το αναλυτικά:

 

“Με την παρούσα θέλω να καταγγείλω τόσο την «Ραδιοτηλεοπτική» AE την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων κυρία Τζωρτζέλα Κόσσιαβα, αλλά και τους  Τζώνη Καλημέρη, Κυριακή Συλβεστριάδου , Αλκηστη Μαραγκουδάκη, Θεμιστοκλή (Θέμη) Μάλλη , Βίκυ Σουλτανιά)  για τις απολύσεις δημοσιογράφων , για την κακοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων , τον ψυχολογικό καταναγκασμό,  αλλά και την ψευδή δήλωση περί εγγύησης θέσεων  εργασίας που δόθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού στο Πρωτοδικείο Αθηνών την 9.10.2018 και η οποία μόνο δεσμευτική από τον ίδιον και από τους υπεύθυνους του σταθμού δεν ήταν τελικά .

Με την παρούσα επίσης ενημερώνω την ΕΣΗΕΑ για να επιληφθεί άμεσα για τον εργασιακό ρατσισμό που επικρατεί στο νέο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, καθώς οι εργαζόμενοι οι οποίοι οδήγησαν το κανάλι στην κερδοφορία αλλά και στα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης πριν την πώλησή του, αντιμετωπίζονται μισθολογικά αν και διαθέτουν την ίδια ή και μεγαλύτερη εμπειρία από τους νεοπροσληφθέντες με τρόπο που προσβάλλει κατάφορα την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους.

Είναι τουλάχιστον ανήθικο επειδή οι «καινούργιοι» θεωρούνται «φίλοι» της νέας διοίκησης ν’ αμείβονται τέσσερις ή πέντε φορές περισσότερο από εκείνους , τεχνικούς , διοικητικούς και δημοσιογράφους που οδήγησαν το κανάλι στην επιτυχία του 8 % κυριολεκτικά από το μηδέν.

Πριν από λίγες μέρες, απολύθηκαν  εργαζόμενοι από τον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond τόσο από την δική μου εκπομπή , όσο και από άλλες.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ είναι η κυρία Τζωρτζέλα Κόσσιαβα , η οποία οφείλει σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο να ενημερώνει την ένωση όταν θίγονται με βάναυσο τρόπο εργασιακά δικαιώματα τόσο ανθρώπων που υπηρετούν την δημοσιογραφία για πάρα πολλές δεκαετίες αλλά και νεότερων  που μπορεί να μην είναι ακόμη μέλη της Ένωσης , αλλά ασκούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Καταγγέλω λοιπόν ότι η συγκεκριμένη εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της Ραδιοτηλεοπτικής, δεν προστάτευσε με καμία ενέργεια τους συναδέλφους της και δεν προέβη σε καμία κίνηση ώστε ν’ αντιληφθούν τα αρμόδια όργανα τόσο της ρατσιστικής αντιμετώπισης «παλαιών και καινούργιων εργαζομένων» , στο κανάλι, αλλά και δεν μερίμνησε ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά θέματα επιβίωσης,

Η συγκεκριμένη κυρία αν και εκπροσωπεί το σύνολο των δημοσιογράφων της Ραδιοτηλεοπτικής AE δεν επικοινώνησε με κανέναν δημοσιογράφο της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» που απολύθηκε απροειδοποίητα ή εξαναγκάστηκε σε παραίτηση αλλά και ούτε με εκείνους που απολύθηκαν από άλλες εκπομπές.

Η συγκεκριμένη κυρία αν και γνωρίζει ότι είναι καθήκον της να ενημερώσει την Ένωση την οποία εκπροσωπεί και για τον τρόπο που έγιναν οι απολύσεις , αλλά και για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι της «Ραδιοτηλεοπτικής» στους συνεργάτες του καναλιού και της εκπομπής , λίγο μετά την ανακοίνωση των ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή της εκπομπής μου από το κανάλι OPEN δεν το έκανε αλλά και συνεχίζει με προκλητικό τρόπο ν’ αδιαφορεί.  Χαρακτηρίζω τον τρόπο της «προκλητικό» γιατί αν και παρουσιάζει εκπομπή το Σαββατοκύριακο που σημαίνει ότι δεν απουσιάζει των καθηκόντων της για σοβαρό λόγο προσωπικό ή υγείας, δεν επικοινώνησε με κανέναν απολυμένο συνάδελφο για να έχει γνώση  για την κατάστασή του, ώστε να ενημερώσει αμέσως μετά την Ένωση Συντακτών.

Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έπρεπε να έχει λάβει γνώση αρμοδίως τόσο για τις συνθήκες που επικράτησαν στα γραφεία της εκπομπής αμέσως μετά την ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης από το κανάλι OPEN για την διακοπή της συνεργασίας μου μαζί του, όσο και για την κατάσταση υγείας και όχι μόνο, εκείνων που απολύθηκαν.

Οι εργαζόμενοι  και ενώ βρισκόντουσαν στα γραφεία της εκπομπής, δέχθηκαν εισβολή ανθρώπων που κατά δήλωσή τους εκπροσωπούσαν την ραδιοτηλεοπτική με την πρόθεση να «ξηλώσουν» τους υπολογιστές και να κατασχέσουν τα αρχεία της εκπομπής.  Η αρχισυντάκτρια της εκπομπής κυρία Γεωργία Σαμπάνη , τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών επίσης , δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από το κανάλι για την τύχη των δημοσιογράφων, για πάρα πολλές ώρες και ενώ στα γραφεία της εκπομπής εξελισσόντουσαν σκηνές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την υπόληψη κάθε εργαζομένου.

Η αρχισυντάκτρια της εκπομπής προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κυρία Αλκηστη Μαραγκουδάκη  η οποία και δήλωσε «άγνοια» για το πως η Ραδιοτηλεοπτική θα διαχειριζότανε τους δεκάδες ανθρώπους που βρέθηκαν σε «κενό».  Το αποτέλεσμα ήταν για σειρά αρκετών ημερών, δημοσιογράφοι να περιφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ραδιοτηλεοπτικής, χωρίς γραφεία , καθώς τους ενημέρωσαν ότι δεν ήταν «έτοιμο» το κανάλι για την υποδοχή τους!!

Η κυρία Γεωργία Σαμπάνη  εξαναγκάστηκε σε παραίτηση  αφού δεν δέχθηκε να συνεχίσει την εργασία της αποδεχόμενη την κατά 60 % μείωση του μισθού της. Μαζί με την αρχισυντάκτρια της εκπομπής απολύθηκαν, τόσο εργαζόμενοι της εκπομπής « Αποκαλυπτικά» , όσο και άλλων εκπομπών, χωρίς καμία προειδοποίηση , αλλά και χωρίς κάποιος να τους ανακοινώσει τους λόγους της απόλυσής τους.

Στο δικαστήριο της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9.10.2018 η κυρία Νανά Παλαιτσάκη , τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών, είχε παραστεί με σκοπό να υπάρξει εγγύηση των θέσεων εργασίας, ανεξαρτήτως της αποφάσεως για την δική μου τύχη. Ενώπιον της προέδρου του δικαστηρίου και ενώ απουσίαζε από αυτό η εκλεγμένη εκπρόσωπος των δημοσιογράφων κυρία Τζωρτζέλα Κόσιαβα, ο κύριος Τζώνη Καλημέρης , διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΕ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων .

Αντίθετα λοιπόν με κάθε δέσμευση ενώπιον της δικαστικής αρχής, απολύθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι. Να προσθέσω μάλιστα ότι δύο από τους δημοσιογράφους που απολύθηκαν έχουν σοβαρότατα χρόνια προβλήματα υγείας .

Τι απέγινε λοιπόν η δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ραδιοτηλεοπτικής ενώπιον του Δικαστηρίου;

Η εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στο κανάλι, γιατί δεν έκανε καμία παρέμβαση προς την διοίκηση του καναλιού για να μην χάσουν τις δουλειές τους οι συνάδελφοί της;   Ο ρόλος της έτσι όπως αυτός ορίζεται από το καταστατικό της  Ενώσεως  ορίζει ότι πρέπει να ενημερώνει την Ένωση για τις απολύσεις εργαζομένων, να έρχεται σε επαφή με τους απολυμένους συναδέλφους και να συγκαλεί γενική συνέλευση με σκοπό να ενημερώσει  όλους τους εργαζόμενους του  καναλιού για τις εξελίξεις που θίγουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι τελευταίες κινήσεις της Ραδιοτηλεοπτικής με τον τρόπο που έγιναν οι απολύσεις , φανερώνει ότι καταστρατηγείται κάθε εργασιακό δικαίωμα , ενώ προσβλήθηκε η αρχή του δικαιώματος στην εργασία με ταυτόχρονη κατάχρηση εξουσίας.

Για τους λόγους αυτούς όσο και για  τις βλάβες που προκλήθηκαν σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο στους εργαζόμενους που απομακρύνθηκαν ,  θα κοινοποιήσω την καταγγελία αυτή  σε όλους εκείνους τους εργασιακούς φορείς που θεσμικά βάσει του Συντάγματος προστατεύουν την τιμή , την αξιοπρέπεια των ανθρώπων  και το δικαίωμα στην εργασία .

Οι εν ψυχρώ απολύσεις , αν και επαναλαμβάνω ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Τζώνη Καλημέρης , εγγυήθηκε τις θέσεις εργασίας ενώπιον του δικαστηρίου στις 8 Οκτωβρίου του 2018 , δικαστήριο στο οποίο παραβρέθηκε και η Νανά Παλαιτσάκη ως μέλος της Ένωσης Συντακτών , με σκοπό την δέσμευση της Ραδιοτηλεοπτικής για να μην χάσουν την δουλειά τους άνθρωποι,  και ο ρατσιστικός τρόπος αντιμετώπισης εργαζομένων είναι κατάφορη παραβίαση των αρχών του Συντάγματος , το οποίο προστατεύει την αξιοπρέπεια , την τιμή, το δικαίωμα στην εργασία αλλά και την Ελευθεροτυπία.

Επισυνάπτω στο παρών όλα τα απαραίτητα έγγραφα για όλα τα παραπάνω που αναφέρω.

Πληρεξούσιο δικηγόρο μου και αντίκλητο μου ορίζω τον Δικηγόρο Αθηνών Αλέξιο Κούγια, κάτοικο Αθηνών (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 55).

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς όλους τους ανωτέρω, στους οποίους απευθύνεται και κοινοποιείται , προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενό της στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 21  Δεκεμβρίου 2018

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ

Φουρθιώτης Μαίνανδρος Γεώργιος”

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τηλεθέαση. Οριακά πάνω απο τους “Κού-Κου” η Σκορδά. Η Λίτσα και οι άλλοι

Τηλεθέαση. Η Κουτσελίνη πέρασε τη Μενεγάκη… το μυστικό και η νίκη στα σημεία