Ριχάρδος: “Βγάλτε με απο τη φυλακή και δεν θα κάνω μήνυση στους αστυνομικούς”

Αίτηση αποφυλάκισης πρός την Εισαγγελέα διαφθοράς κατέθεσε σήμερα-δυο ημέρες μετά την απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για την προφυλάκιση του και την μεταγωγή του στις φυλακές Ναυπλίου- ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε άλλα ο επιχειρηματίας υποστήριξε στην αίτηση του:

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία ‘Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών’.».

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ατζούν Ιλιτζαλί: Η πρώην του ξεκίνησε το “μασούλημα” των 21.000 ευρώ το μήνα απο το Μαϊαμι (Φωτο)

Έξαλλη η Νικολέτα Καρρά! Η ανάρτηση-ξέσπασμα της στο Instagram. Τι συνέβη;